Hlavní obsah

Opava dostala pokutu 80 tisíc a má podmínečně uzavřený kotel

Praha

Opavský fotbalový klub zaplatí pokutu 80 tisíc korun a bude mít podmínečně uzavřený "kotel" na dva soutěžní zápasy ve zkušební době do konce letošního roku. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace slezský klub potrestala za výtržnosti fanoušků při domácím utkání se Zlínem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Opavský Pavel Zavadil, ilustrační foto.

Článek

Duel 6. ligového kola, který Opava prohrála 0:3 a dohrávala bez vyloučeného Pavla Zavadila, měl vypjatý závěr. Diváci házeli na trávník předměty a pomezního rozhodčího dokonce polili pivem. Hlavní sudí Pavel Rejžek zápas ukončil o několik desítek vteřin dříve a při odchodu z hrací plochy ho musela do útrob stadionu doprovodit ochranka. Podmínečné uzavření na opavském stadionu platí pro sektory F7, F8 a F9, kde sídlí domácí vlajkonoši.

Stopku na tři soutěžní zápasy dostal kapitán Českých Budějovic Jiří Kladrubský, který dostal červenou kartu při nedělní ligové porážce 2:4 v Mladé Boleslavi za úder hlavou Murisi Mešanovičovi. Kladrubský si třetinu trestu odseděl už v rámci středečního 2. kola domácího poháru v Ústí nad Orlicí.

Teplický Petr Kodeš, jenž byl vyloučen v pátečním ligovém utkání v Olomouci (0:2), dostal od trest na dva soutěžní duely. I třiadvacetiletý záložník si už jeden zápas odpykal v MOL Cupu.

Reklama

Související témata: