Hlavní obsah

Teplice - Karviná 0:0Teplice jsou po remíze stále poslední

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic remizovali v 8. kole první ligy s Karvinou 0:0 a neodpoutali se z posledního místa tabulky, byť mají k dobru odložené domácí utkání s Mladou Boleslaví. Teplice nevyhrály v soutěži počtvrté za sebou, naopak Karviná neprohrála podruhé za sebou. Trenér Severočechů Stanislav Hejkal po skončení utkání dostal červenou kartu za protesty a byl vyloučen jako první kouč v české nejvyšší soutěži.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Karviné František Straka na tiskové konferenci po zápase s Libercem (archivní foto).

Článek

Domácí nastoupili bez ofenzivního univerzála Hory, který by mohl přestoupit do mistrovské Slavie. "S trenérem jsme se dohodli, že Kubu nenasadíme, protože vzhledem k vyjednávání se Slavií není v hlavě nastavený na utkání," uvedl před zápasem na teplickém twitteru sportovní ředitel klubu Štěpán Vachoušek.

První poločas toho mnoho nenabídl. Ve 13. minutě domácí záložník Kučera zakroutil přímý volný kop do Hrdličkovy náruče. Po téměř půl hodině hry poslal Jeřábek z vlastní poloviny dalekonosný pas na hranici vápna na Moulise, ale hostující obránce Rundič odkopl míč nad vlastní branku.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Martin Hála z Olomouce a Patrik Žitný z Teplic (archivní foto).

V 37. minutě vyběhl domácí gólman Grigar za balonem, ale po špatné komunikaci s Jeřábkem ho odhlavičkoval na hostujícího Janečku, který však nabídnutou příležitost nezužitkoval a vystřelil hodně vedle. Slezané se neprosadili ani po Gubově střele z první a Petránově hlavičce.

Teplice byly ve druhém poločase aktivnější, ale žádnou příležitost neproměnily v gól. Necelé dvě minuty po přestávce hlavičkoval Jeřábek mimo. Mezi tři tyče nezamířil v 55. minutě ani jeho spoluhráč Žitný, který o osm minut později nevyzrál na Hrdličku přízemní střelou. V 72. minutě hlavičkoval v dobré pozici nad domácí Jakub Mareš.

Teplice sice s Karvinou neprohrály v lize ani posedmé, v soutěži však vyhrály pouze jediný z posledních 13 duelů a před vlastními diváky se nedočkaly tří bodů pošesté za sebou. Karviná bodovala ve čtyřech z uplynulých pěti kol, v nichž třikrát remizovala. Z dosavadních šesti bodů jich pět získala venku.

8. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - MFK Karviná 0:0
Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Novák. ŽK: Trubač, Ljevakovič, J. Mareš, Vondrášek - Ndefe, Rundič, Smrž. ČK: Hejkal (trenér Teplic). Diváci: 3169.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš - Žitný, Ljevakovič, Trubač (64. Vyhnal), Kučera, Moulis (80. Royo) - J. Mareš. Trenér: Hejkal.
Karviná: Hrdlička - Ndefe, Kouřil, Rundič, Čonka - Ba Loua (90.+3 Krivák), Janečka, Hanousek, Bukata (59. Petkov), Guba (66. Smrž) - Petráň. Trenér: Straka.

Reklama