Hlavní obsah

Liberecký Pudil Mostu příliš nevěří

PRAHA

Liberecký záložník Daniel Pudil už ví, jaké je to zvednout nad hlavu pohár pro mistra ligy. Užil si to vloni a šance na repete žije i teď. Ovšem jen za předpokladu, že Sparta klopýtne doma s Mostem. „Sparta už si to asi pohlídá. Ten pohár bych moc chtěl, ale asi ho spíš budou mít spoluhráči a kamarádi z jednadvacítky Kolář, Hušek a Kadlec,“ jmenuje letenské fotbalisty.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Liberecký Daniel Pudil (vpravo)

Článek

„Sparta hraje doma, bude narváno a asi tam ten titul oslaví. Ale my se budeme rvát do poslední chvíle,“ říká odhodlaně nepostradatelný muž liberecké základní sestavy. Liberec potřebuje k titulu vyhrát v Mladé Boleslavi a čekat na překvapení z Letné. Ale v případě nezdaru může být i čtvrtý. „Ta naše výchozí pozice je docela blbá. Sice na Slavii a Boleslav máme tři body, ale když prohrajeme, skončíme bez pohárů.“

V Boleslavi se čeká velká bitva. Pudil před ní hýří optimismem, i když domácí tvrz se dobývá těžko. „My takové velké zápasy hrát umíme. Navíc venku se nám hraje ještě líp,“ tvrdí levý záložník Liberce. Jeho týmu stačí k předkolu Ligy mistrů nerozhodný výsledek. „Ale na plichtu se hrát nedá. Pak dostaneme gól v 93. minutě a můžeme se jít klouzat. Navíc jsme pořád ještě ve hře o titul.“

Pudil si pochvaluje atmosféru v týmu. Od fotbalových povinností nejlépe odpočinul s přítelkyní Veronikou a jejich psím miláčkem, maltézáčkem Nikčou.

Liberec, stejně jako ostatní týmy, se v sezóně nevyvaroval výpadků. Na jaře klopýtal proti celkům, které měl přejet jako parní válec.. „Hlavně domácí remízy se Slováckem a Zlínem,“ vyjmenovává Pudil nejcitelnější ztráty. „ Jinak jsme titul už mohli mít v kapse,“ je přesvědčen kmenový hráč reprezentační jednadvacítky.

Nakoukl už i do áčka. I kdyby Liberec oslavil prvenství, Pudil si veselí moc nevychutná. Už dnes večer se totiž jednadvacítka schází v Nymburce na soustředění před ME. „Co se dá dělat, oslavil bych to dodatečně,“ nedělá si z toho velkou hlavu.

Reklama

Související témata: