Hlavní obsah

Smolíček opouští trápící se Spartu, odchází hodně daleko...

Praha
Aktualizováno

Jako by se mu od prvních minut letenského angažmá lepila smůla na kopačky. A protože fotbalová Sparta letos na podzim prožívá velkou stoperskou krizi, právě srbský obránce ji odskáče jako první. Uroš Radakovič alespoň na čas opouští Letnou a odchází na roční hostování do ruského FK Gazovik Orenburg. Klub hrající nejvyšší ruskou soutěž má zároveň na pětadvacetiletého obránce opci na budoucí přestup. Sparta zprávu zveřejnila na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Uroš Radakovič odešel ze Sparty na roční hostování s opcí do ruského prvoligového týmu Gazovik Orenburg

Článek
Fotogalerie

Čekalo se, že by mohl pookřát po příchodu kouče Václava Jílka, který si stopera pochvaloval během společného působení v Olomouci. Nestalo se, další šanci dostane až v Rusku.

Uroš Radakovič přišel do Sparty v červenci 2018 ze Sigmy jako posila pro základní sestavu. V uplynulém ročníku odehrál v lize pětadvacet utkání a vstřelil jednu branku v Karviné. Především v průběhu podzimní části byl nepostradatelnou součástí sparťanského týmu, kromě prvního kola nechyběl na hřišti ani minutu.

V aktuální sezoně nastoupil v základní sestavě ve třech ligových utkáních, nastoupil také v předkole Evropské ligy v Trabzonu.

Radakovičovým novým klubem je FK Orenburg, který v minulé sezoně jako nováček skončil na sedmém místě ruské Premier Ligy. Do nového ročníku ale nevstoupil dobře, po osmi kolech má na kontě jen pět bodů a je předposlední jen o skore před posledním Tambovem. Z bývalých hráčů z české ligy v minulosti v Orenburgu působil Michal Ďuriš.

Reklama

Související témata: