Hlavní obsah

Příbram - Brno 0:1Příbram se rozloučila s první ligou prohrou s Brnem 0:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Zelenka 0 : 1

PŘÍBRAM

Fotbalisté Brna se rozloučili nejen s ligovou sezónou ale také s trenérem Josefem Mazurou vítězstvím v Příbrami, které je posunulo na páté místo. Jedinou branku utkání vstřelil už v 10. minutě po Mezlíkově přihrávce Zelenka, jenž z hranice trestného území přehodil brankáře Pařízka.

Článek

Brňanům ještě v tomto zápase šlo o vylepšení sedmého místa, naopak Příbram se loučila s nejvyšší soutěží. Pro domácí příznivce zápas ztratil přitažlivost, do hlediště zavítali pouze tři stovky zcela pasivních diváků. O vzruch na tribunách se postaraly pouze dvě desítky fanoušků Brna, kteří po změně stran skandovali na adresu majitele příbramského klubu: "Starka je obětí systému" a "Starka je nejlepší."

Po fotbalové stránce udávali tempo aktivnější Brňané. Hned v úvodu se sice při ofenzivní taktice nechali třikrát chytit do ofsajdové pasti, ovšem v desáté minutě už udeřili: přihrávku Mezlíka zužitkoval kanonýr Luděk Zelenka a připsal si jedenáctý zásah v sezóně. Příbram se pustila do odvážnější hry až po dvaceti minutách, kdy vytěžila první rohový kop. Do vážnější šance se však domácí tým nedostal.

O jediný vzruch se postarala těsně před koncem poločasu bouřka s prudkým lijákem. Rozhodčí Makovička přerušil dokonce na čtyři minuty zápas, zhaslo i umělé osvětlení a první polovina se dohrála za tmy a ve velkých kalužích.

Po změně stran si počínali domácí fotbalisté aktivněji, nejvážnější šanci měl v 55. minutě Rilke, jemuž vypíchl v poslední chvíli míč skluzem Trousil. Po následném rohovém kopu hlavičkoval Nohýnek těsně nad branku.

Brankáře Bureše prověřil i Otepka, jehož střelu stačil po hodině hry Bureš vytlačit nad branku. Deset minut před koncem mohl po Zelenkově centru a Oklešťkově prodloužení míče hlavou zvýšit vedení Brňanů Pacanda, ale míč stačil na brankové čáře v poslední chvíli vykopnout Nohýnek. V závěru už Brňané taktickou hrou udrželi hubené vítězství.

FK Marila Příbram - 1. FC Brno 0:1 (0:1)
Branka: 10. Zelenka. Rozhodčí: Makovička - Wilczek, Slavík. Bez karet. Diváci: 350.
Příbram: Pařízek - Šmerda (80. Partika), Halama, Hunal (46. Jungr), Nohýnek - Otepka, Tarczal, Sviták, Pilík - Rilke, Huňa (70. Škácha). Trenér: Kotrba.
Brno: Bureš - Kuncl, Trousil, Pavlík, Siegl - Mezlík (62. Okleštěk), Kalouda (65. Chlup), Večeřa, Besta (75. Vrána) - Zelenka, Pacanda. Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: