Hlavní obsah

Jablonec - Slovácko 3:1Jablonec se rozloučil s trenérem Radou výhrou nad Slováckem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Racko 0 : 1
73. Smíšek 1 : 1
90. Fukal 2 : 1

Díky dvěma brankám v samém závěru utkání 30. kola proti Slovácku prožil vítěznou derniéru na lavičce fotbalistů Jablonce trenér Petr Rada. Severočeši vydřeli tři body v poslední minutě duelu s jistým sestupujícím, když se nejprve po centru loučícího se Webera trefil Fukal a pojistku přidal Nulíček. Jablonec se tak po třech prohrách za sebou dočkal na závěr sezóny plného bodového zisku.

Článek

Na Střelnici se hrál bezstarostný fotbal, k němuž přispívalo postavení obou soupeřů v tabulce. Slovácko mělo již delší dobu jistý sestup, domácí se pohybují v klidném středu tabulky. Pondělní utkání tak okořenily spíš dvě derniéry: naposledy za Jablonec nastoupil kapitán Jozef Weber, který hrál 408. a zřejmě poslední ligový zápas, loučili se i trenéři Petr Rada a Zdeněk Klucký.

Jablonec byl v úvodu hodně neškodný a první vážnější šanci zápasu měl v 15. minutě hostující Racko. Pohrál si se dvěma obránci, ale Špita, který včasným vyběhnutím snížil střelecký úhel, nepřekonal.

Filipský hlavou těsně minul

I další šanci měli hosté, ale ve 22. minutě Filipský hlavou těsně minul. Teprve poté se ke slovu dostal také Jablonec, ani Nulíček však krásnou přízemní střelou zpoza šestnáctky branku Slovácka netrefil. To byla nadlouho poslední šance a na další si musela hrstka diváků počkat až do 42. minuty. To po rohovém kopu hlavičkoval tvrdě, ale nepřesně Homola. V závěru poločasu si pak střelecký pokus připsal hostující Kaspřák, ani on branku netrefil.

Ve druhé půli začal Jablonec o poznání aktivněji. Nejprve pálil nepřesně nad Homola a vzápětí po rohovém centru Flachbarta hlavičkoval Fukal, ale jen do míst, kde stál brankář Marek.

Racko překonal bezmocného Špita

Tím nápor domácích skončil a ke slovu se stále častěji dostávali hosté. V 57. minutě potrestali laxnost Jablonce a ujali se vedení, když si Racko obhodil Homolu a krásnou střelou k tyči překonal bezmocného Špita.

Jablonec poté přidal a toužil vyrovnat, ovšem jeho hru stále provázela řada nepřesností, a tak kvalita hry notně pokulhávala. Nepřidalo jí ani Slovácko a ani střídání na straně Jablonce, když ve středu pole nahradil Svátka Valenta. Jablonec se ale přece jen dočkal vyrovnání, když v 73. minutě uplatnil v šestnáctce důraz útočník Smíšek a doslova dotlačil míč za brankovou čáru.

I u další šance Jablonce byl Smíšek, avšak v 82. minutě hlavičkoval po centru Webera mimo. Když už se zdálo, že se soupeři v posledním duelu sezony rozejdou smírně, odcentroval Weber a Fukal hlavou rozvlnil síť. Pojistku domácího triumfu pak přidal v nastavení po rychlém brejku Nulíček.

FK Jablonec 97 - 1. FC Slovácko 3:1 (0:0)
Branky: 73. Smíšek, 90. Fukal, 90.+1 Nulíček - 57. Racko. Rozhodčí: Adam - Košec, Ubias. ŽK: Hozda (Jablonec). Diváci: 2750.
FK Jablonec 97: Špit - Zábojník, Homola, Fukal, Hozda (78. Vošahlík) - Petržela (42. Flachbart), Eliáš, Svátek (58. Valenta), Weber - Smíšek, Nulíček. Trenér: Rada.
1. FC Slovácko: Marek - Kaspřák, Šuškavčevič, Spazier, Lysoněk - Mareš (74. Šturma), Stýskala (85. Diviš), Němčický, Filipský (78. Ondřejka) - Racko, Brožík. Trenér: Malura.

Reklama

Související témata: