Hlavní obsah

Kysela bere třetí místo Boleslavi jako výborné

Útočník Jan Kysela patřil celou sezónu k tahounům fotbalistů Mladé Boleslavi. Skvěle se v ofenzívě doplňoval s nejlepším střelcem Gambrinus ligy Lubošem Peckou. Na rozdíl od svého kolegy, který se v sezóně prosadil hned šestnáctkrát, Kysela zaznamenal sedm branek, ale dvě veledůležité v posledním kole ve vítězné bitvě o Pohár UEFA proti Liberci.

Článek

V klíčovém utkání jste porazili Liberec 4:0. Převládá euforie, i když jste nakonec skončili v lize třetí?

Pro mě je to fantastický pocit. Byl to zápas, ve kterém nám šlo o všechno, o celou sezónu. Potřebovali jsme vyhrát, zvládli jsme to. Jen je škoda, že Slavia v Budějovicích neztratila body. Ale i to třetí místo je pro nás výborné. Taky jsme klidně mohli skončit čtvrtí.

Zahrajete si alespoň Pohár UEFA...

Dostat se do pohárů byl náš cíl. Jsem rád, že jsme to zvládli.

Jak byste zhodnotil celou sezónu v boleslavském podání?

Výborně jsme hráli doma, venku už to bylo horší. Škoda remízy v Mostě v minulém kole, ale už se to vrátit nedá. Nakonec to dopadlo dobře.

Více o utkání Mladá Boleslav - Liberec najdete ZDE:Do sítě Liberce jste se trefil hned dvakrát. To je pro útočníka docela slušná vizitka, nebo ne?

Je fajn, že to vyšlo. Dostal jsem tam dvě nádherné přihrávky. Poprvé od Tomáše Poláčka z trestňáku, stačilo míč líznout hlavou. Druhý gól jsem dával do prázdné brány, Luboš Pecka mi to naservíroval jako na zlatém podnosu.

Pecka mohl možná střílet sám, ale rozhodl se vám ještě přihrát.

Bylo to od něj hráčské. Luboš je fantastický útočník, hraje se nám spolu skvěle. Vyhrává spoustu hlavičkových soubojů, je to univerzální fotbalista.

V závěru ligy jste chytil střeleckou formu...

Konec vyšel dobře, dal jsem čtyři góly v posledních třech kolech, celkově sedm. Ale mohlo jich být víc, musím se zlepšit v efektivitě. Určitě mi ty góly ale dodají sebevědomí před evropským šampionátem jednadvacítek.

Zatímco spoluhráče čekají oslavy, vy si je právě kvůli srazu jednadvacítky, na který jste hned po zápase odjížděl, neužijete. Nemrzí vás to?

To se nedá nic dělat. Reprezentace je vrchol a moc se na šampionát těším.

Reklama

Související témata: