Hlavní obsah

Mostecké fotbalisty povede trenér Robert Žák

Nástupcem Zdeňka Ščasného u fotbalistů Mostu se stal jednačtyřicetiletý Robert Žák, který dosud působil jako šéftrenér mostecké mládeže. Ve středu o tom informoval šéf severočeského klubu Petr Kabíček, podle kterého Žák podepíše v nové funkci roční kontrakt.

Foto: SPORT.CZ

most ilustrační

Článek

Most měl původně vést i v příští sezóně Ščasný, který se ale po skončení ligy rozhodl klub na vlastní žádost opustit. Od první chvíle se spekulovalo, že klubové vedení přivede místo něj méně zkušeného kouče, který by lépe přijal za vlastní strategii sázení na mladé hráče, kterých má klub díky příchodu řady zahraničních fotbalistů dostatek. Volba proto padla na Žáka, který má zatím jen minimální prvoligové zkušenosti, ale v klubu působí v roli ředitele úseku mládeže.

Jako hlavní kouč Žák působil pouze ve dvanácti utkáních v Českých Budějovicích, kam přišel na podzim roku 2004 místo Pavla Tobiáše. Ale jeho tým pouze jednou vyhrál a sezónu ani nedokončil, protože už v průběhu jarní části ho vystřídal František Cipro. Strakonický rodák během své hráčské kariéry nastupoval za České Budějovice, Hradec Králové, Slavii i Příbram, kde později začínal jako asistent trenéra. Jako hráč nějaký čas působil také v Portugalsku.

Zatím nebylo rozhodnuto o tom, kdo bude vykonávat funkci Žákových asistentů. "Realizační tým se bude tvořit v příštích dnech," oznámil Kabíček.

Reklama

Související témata: