Hlavní obsah

Trenér Uličný podepsal v Brně roční smlouvu s opcí

Nový trenér fotbalistů FC Brno Petr Uličný podepsal v pátek v brněnském hotelu International s klubem roční smlouvu s následnou opcí. U týmu vystřídal Josefa Mazuru, s nímž vedení navzdory konečnému pátému místu v tabulce neprodloužilo smlouvu. Do Brna se Uličný vrací po jedenácti letech. "Prožil jsem v Brně své nejlepší trenérské angažmá, pamatuji si dobře na euforii, která provázela můj odchod," řekl po podpisu smlouvy Uličný.

Článek

Uličného prvním asistentem bude Miroslav Soukup a druhým Karel Trnečka z Olomouce. Trenérem brankářů zůstává Rostislav Horáček.

Při návratu do Brna musel Uličný čelit kritice bývalých fotbalistů Zbrojovky a také některých médií. Jeho trenérské výsledky v uplynulé sezóně byly špatné, nedařilo se mu na podzim ve Zlíně a na jaře ve slovenském Ružomberku. "Tuto situaci dobře vnímám. Nedůvěru chci vyvrátit dobrými výsledky a splněním cíle v podobě postupu do evropských pohárů," uvedl Uličný.

Při hodnocení uplynulé sezóny převládají v Brně pouze klady. "Splnili jsme cíl v podobě umístění do šestého místa, získali i dostatečný počet bodů. O čtyřicet procent se zvedla návštěva v domácích zápasech na stadiónu v Králově Poli, podařilo se nám velmi výhodně prodat talentovaného obránce Ondřeje Mazucha. Klub je finančně stabilizovaný. Nesplnili jsme pouze jeden cíl, nehrajeme Pohár Intertoto," uvedl majitel klubu a místopředseda představenstva Roman Pros.

Se současným kádrem Brňanů je Uličný spokojen. "Středová řada je vynikající. Doufám, že už nikdo neodejde. Potřebovali bychom získat pouze jednoho kvalitního obránce a útočníka. Ale tyto otázky chci nejdříve probrat se svými asistenty. Za svého působení na Slovensku jsem narazil na hodně talentovaných a šikovných hráčů," řekl Uličný.

Přípravu zahájí Brňané po dovolené už 18. června. Kostru tréninků před zahájením nového ligového ročníku připravil bývalý trenér Mazura a Uličný do ní příliš nechce zasahovat. "Máme na programu soustředění ve Velkých Losinách a v Rakousku. Chtěli bychom odehrát deset přípravných zápasů se slovenskými, rakouskými i českými kluby," uvedl nový kouč.

Reklama

Související témata: