Hlavní obsah

Fotbalisty Teplic povede trenér Petr Rada

TEPLICE

Fotbalisté Teplic mají opět hlavního trenéra. Týden po odvolání Jiřího Bartla vedení klubu v pondělí oznámilo, že podepsalo smlouvu s Petrem Radou, který po letošním ročníku první ligy skončil na lavičce Jablonce nad Nisou.

Foto: archiv

Petr Rada

Článek

Jak pro Sport.cz potvrdil ředitel Teplic Frantiček Hrdlička, podepsal osmačtyřicetiletý Rada na Stínadlech jednoletý kontrakt s roční opcí. Stejně jako v Jablonci bude Radovým asistentem Zdeněk Klucký.

Bartl převzal mužstvo po nemocném Vlastislavu Marečkovi letos v lednu. Severočeský celek s ním ale obsadil až osmé místo, z dvanácti duelů vyhrál jen pětkrát, a tak klubové vedení spolupráci ukončilo.

Návrat po šesti letech 

Rada, který je zároveň asistentem reprezentačního kouče Karla Brücknera, byl favoritem na uvolněný post a na Stínadla se vrací po více než šesti letech. Teplické fotbalisty již trénoval od července 2000 do března 2001, ale po devatenácti kolech byl odvolán. Do konce letošní sezóny měl angažmá v Jablonci, kde tým vedl přes tři a půl roku a byl aktuálně nejdéle působícím trenérem v lize.

"Když někde trenér končí a dostane jinou nabídku, tak je to výzva. Na práci v Teplicích se těším a moje cíle jsou stejné - chci vyhrávat," řekl ČTK Rada. Podle něj mají Teplice kvalitní kádr, na kterém se dá stavět. "Ale určitě by bylo dobré, i kvůli divákům, kdyby někdo nový přišel," uvedl Rada. Situaci může mít trochu usnadněnou tím, že jde do známého prostředí. "To ale nehraje žádnou velkou roli, podstatné jsou až výsledky v mistrovských zápasech," dodal.

Na prvoligovou lavičku Rada poprvé usedl v roce 1998 ve Slavii Praha. Po odvolání Pavla Tobiáše byl hlavním trenérem v posledních pěti zápasech sezóny. V nejvyšší soutěži má na kontě 133 zápasů s aktivní bilancí 50 vítězství, 40 remíz a 43 porážek.

Reklama

Související témata: