Hlavní obsah

Griga se těší na rodinné klima Žižkova

PRAHA

Po devítiměsíční pauze se Stanislav Griga vrací zase v roli trenéra do nejvyšší fotbalové soutěže. Bývalý kouč Sparty totiž převezme tým nováčka ze Žižkova. „Trenér je nyní na Slovensku, podpis smlouvy je naplánován na příští středu, ale v podstatě to je jen formální potvrzení ústní domluvy,“ sdělil mluvčí klubu Jiří Fryc.

Článek

„Viktorka je tradiční pražský klub a nejen mé informace, ale i jednání s vedením mě přesvědčily, že se zde pracuje v úzkém kolektivu na rodinné bázi a to je mi sympatické. V přijetí nabídky sehrálo roli i přátelství s Milanem Lešickým, který mě kontaktoval už na konci mého studijního jazykového pobytu v Austrálii,“ uvedl Stanislav Griga, který své nové svěřence už sledoval o víkendu v Třinci.

Na vlastní oči tak viděl teprve třetí porážku Viktorie v této sezóně. „Bylo znát, že Žižkov má už jistotu postupu a o záchranu bojující domácí hráli o vše. Určitý poznatek mi ale utkání dalo. S hrou týmu se seznámím postupně, protože některé fotbalisty jsem viděl vůbec poprvé,“ přiblížil Griga.

Žižkov se do I. ligy vrátil pod vedením Vladimíra Skalby, jenž se přesouvá na post asistenta. „Nejde o nedůvěru v trenéra Skalbu, který dokázal s mužstvem vybojovat postup. Během svého působení na Žižkově odvedl velký kus práce a udělal značný profesní pokrok. Chtěli jsme ale tým posílit o zkušenosti, a to nejen v hráčském kádru. První liga si to opravdu vyžaduje a my v ní chceme hrát důstojnou úlohu. Jsem přesvědčen, že Skalbovi může pozice asistenta po boku Stanislava Grigy do budoucna prospět,“ citují sportovního ředitele Milana Lešického webové stránky klubu.

Griga si teď chce doma na Slovensku prohlédnout hru Žižkova na videu. „S vedením klubu se budeme příští týden také bavit o případném posílení kádru. Hlavně se musím sejít s trenérem Skalbou, s nímž jsem se poznal osobně před několika měsíci. Jednou z mých podmínek bylo, aby na Žižkově zůstal,“ dodal Griga.

Reklama

Související témata: