Hlavní obsah

Slavia možná přijde o kapitána, ale láká Šmicra

PRAHA

Český fotbalový vicemistr Slavia Praha nejspíš přijde o dvě opory záložní řady. Do italského týmu AC Siena míří kapitán mužstva Lukáš Jarolím, odejít hodlá i Tomáš Hrdlička. Namísto posílení kádru tak kouč Karel Jarolím zřejmě bude muset před boji o postup do Ligy mistrů naopak řešit, jak se vypořádat s výrazným oslabením. Možný je ale návrat Vladimíra Šmicra, jemuž skončila smlouva v Girondins Bordeaux.

Článek

"O zájmu Slavie vím a je to jedna z možností. Manažer mi shání ještě nějaké angažmá v zahraničí, ale pokud to nevyjde, tak jiný český klub by nepřipadal v úvahu. S fotbalem každopádně ještě končit ale nechci," řekl v úterý ČTK Šmicer, jemuž současný zaměstnavatel prodloužení kontraktu nenabídl. Ve Slavii hrál v letech 1987-96 a podílel se na zisku posledního titulu červenobílých v roce 1996 i na jejich úspěších v evropských pohárech.

Ze Slavie odešel po Euru 1996 do francouzského týmu Racing Lens a po třech letech přestoupil do FC Liverpool, s nímž před dvěma lety slavil vítězství v Lize mistrů. Poslední dvě sezony strávil Šmicer v Bordeaux, ale příliš zápasů tam neodehrál. Často byl totiž zraněný a z toho důvodu chyběl i české reprezentaci na loňském mistrovství světa v Německu. Na kontě má 81 reprezentačních zápasů, v nichž vstřelil 27 branek.

Jarolím se chystá na zdravotní testy

Třicetiletý Lukáš Jarolím řekl ČTK, že Siena o jeho služby projevila zájem poté, co se v posledním kole zachránila v nejvyšší italské lize. Už také poslala oficiální nabídku. "V nejbližších dnech odjedu do Itálie na zdravotní testy," řekl fotbalista, který si již v minulosti vyzkoušel zahraniční angažmá v roce 2003 ve francouzském CS Sedan a poté v německém druholigovém Fürthu.

Ve Slavii mu končí posledního června smlouva, přesto nevyloučil, že by v týmu mohl i nadále působit. "Jsem se Slavií domluvený i na nových podmínkách, že pokud přestup do Sieny nevyjde, tak zůstanu," dodal Lukáš Jarolím.

Smlouva končí i čtyřiadvacetiletému Hrdličkovi, kterého údajně láká Jablonec. "O ničem nevím. Ve Slavii jsem od dvanácti let a je asi na čase něco změnit. Končí mi smlouva a ještě jsme se nedohodli na jejím prodloužení. Zatím to vypadá tak, že skončím," řekl Hrdlička.

Reklama

Související témata: