Hlavní obsah

Na své narozeniny obdaroval soupeře. Jsem ko..t, můj gól, přiznal liberecký gólman Nguyen

Liberec

V sobotu měl 27. narozeniny, ale co se fotbalu týká, moc důvodů k oslavám liberecký gólman Filip Nguyen neměl. Slovan remizoval s posledními Teplicemi 1:1. Doma ztratil body v této sezoně potřetí ze čtyř zápasů. Navíc liberecká opora inkasovala už ve třetí minutě po zaváhání při přímém volném kopu Petra Mareše.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný brankář Slovanu Liberec Filip Nguyen.

Článek

„Sluníčko v tom nehrálo žádnou roli. Čekal jsem, že by to jako levák mohl kopnout na přední tyč a do poslední chvíle jsem myslel, že to chytím. Proto jsem tam šel oběma rukama. Ale blbě jsem to odhadl. Můj gól," uznal Nguyen. „Jsem ko...t," blesklo mu hlavou okamžitě.

A mohlo být hůř. Ve 23. minutě ho stejný hráč málem zaskočil podruhé. Tentokrát však minisouboj zvládl a Marešův trestňák vyškrábl. „Čekal jsem centr a šel trochu dopředu. I kvůli sluníčku jsem špatně periferně viděl a naštěstí to alespoň dokázal vyrazit na roh. Kdybych dostal druhý takový gól, mohl bych to rovnou zabalit," přiznal nejlepší gólman uplynulé sezony.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Alexandru Baluta z Liberce během utkání s Teplicemi.

„Když dostaneme takový gól, tak se se samozřejmě hraje špatně. Ale penaltou jsme se dokázali vrátit do hry. Byly tam ještě nějaké šance, ale jejich gólman je skvěle chytil. Druhý poločas už pro diváka moc na koukání nebyl," poznamenal.

„Dostali jsme dost smolný gól. Víme, že Petr Mareš má výbornou levačku, není to jeho první gól z této pozice. Znám ho osobně, takže jsem si myslel, že to bude zkoušet. A trefil to pěkně," uznal liberecký Tomáš Malinský, autor dvou gólů v předchozím domácím duelu se Spartou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Řezníček z Teplic během duelu 9. ligového kola proti Liberci.

I proti Teplicím se dostal do několika slibných palebných pozic, ale gólman Tomáš Grigar ho pokaždé vychytal. „Při první situaci jsem dvakrát střílel, ale brankář či soupeři dobře zasáhli," popsal šance z 9. minuty utkání. Podruhé mohl skórovat gólem do šatny po skvělé přihrávce Alexandra Baluty, kdy byl sám před Grigarem na malém vápně. „Tohle asi musí skončit gólem... Je to škoda. Měli jsme pak nějakou území převahu, u nich hrál nahoře dobře Řezníček a my jsme se s tím docela prali... Ve druhém poločase jsme však ani nějakou extra velkou šanci neměli, takže z mého pohledu je to zasloužená remíza," uzavřel Malinský.

Reklama

Související témata: