Hlavní obsah

Kladno se domluvilo s trenérem Šilhavým

PRAHA/KLADNO

Novým trenérem fotbalistů SK Kladno bude v pátek jmenován Jaroslav Šilhavý. Funkcionáři se na tom s reprezentačním asistentem domluvili ve čtvrtek odpoledne. Smlouvu podepíše Šilhavý ve středočeském klubu v pátek odpoledne, kdy budou na tiskové konferenci oznámeny také bližší podrobnosti jeho angažmá.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

V pátek klub také zřejmě oznámí, do jaké funkce se přesune bývalý kouč Miroslav Koubek, který vedl tým v poslední sezóně. Klub má zatím oficiálně neobsazen mimo jiné i post sportovního ředitele, který opustí koncem června Tomáš Čuřín. "Dnes se vedení klubu s trenérem domluvilo. V pátek budou oznámeny podrobnosti ohledně smlouvy i další informace z činnosti klubu," uvedl tiskový mluvčí Kladna Miroslav Bureš.

Čtyřiačtyřicetiletý rekordman v počtu prvoligových startů Šilhavý má zkušenosti jako asistent ve Spartě Praha, ve stejné roli působí i v národním týmu. Jako hlavní kouč ale dosud působil pouze v třetiligovém béčku letenského klubu.

Šilhavý prý sám cítil, že už nastal čas převzít zodpovědnost a dřívější roli asistenta povýšit na novou úroveň. "Bylo načase udělat další logický krok. Jsem sice zastáncem týmové práce, ale přece jen jako hlavní kouč budu mít zodpovědnosti více, což je správné," řekl kouč ČTK bezprostředně poté, co se s Kladnem dohodl.

U reprezentace zůstane 

I nadále prý ale zůstane u národního týmu. "Už když jsme měli první kontakty, tak jsem se ptal, zda pro Kladno nebudou problémem moje reprezentační povinnosti. Byl jsem ujištěn, že spíše naopak, že klub bude hrdý na svého zástupce u mužstva, ani trenéru Brücknerovi moje nové angažmá nevadí," uvedl nový kouč týmu, který ve své premiérové ligové sezóně obsadil jedenácté místo.

S kladenskými funkcionáři začal jednat až koncem minulého týdne, kdy ztroskotala snaha klubu získat Luboše Kozla. Ten mezitím zamířil do Jablonce, kde ve středu podepsal dvouletou smlouvu.

Během hráčské kariéry působil nejdelší čas v Chebu, kde nastupoval v letech 1980 až 1989. Poté tři a půl roku oblékal slávistický dres, dva roky hrál v Drnovicích a kariéru zakončil na jaře 1999 coby stoper Viktorie Žižkov. V lize odehrál 465 utkání, což se dosud nepodařilo žádnému jinému fotbalistovi.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava