Hlavní obsah

Šilhavý podepsal smlouvu v Kladně, zůstává i u reprezentace

KLADNO

Nový trenér kladenských fotbalistů Jaroslav Šilhavý v pátek podepsal roční smlouvu s roční opcí. Na tiskové konferenci současně oznámil, že jako svého asistenta si vybral Václava Kotala, s nímž kdysi působil na lavičce Sparty Praha v době, kdy ji vedl Jaroslav Hřebík. V realizačním týmu Kladna nadále zůstávají asistent Stanislav Hejkal a Filip Toncar, trenér gólmanů.

Článek

V klubu zůstává podle očekávání také bývalý trenér Miroslav Koubek; nebude však zastávat funkci sportovního ředitele, jak se předpokládalo, ale bude pracovat jako vyhledavač talentů a konzultant. "Po vzájemné dohodě končí ve funkci také dosavadní sportovní ředitel Tomáš Čuřín, ale není vyloučeno, že s ním v budoucnu budeme nějak spolupracovat," řekl šéf klubu Michal Kraus.

Šilhavému prý nevadí, že Koubek zůstane v jeho bezprostřední blízkosti. V zákulisí se totiž spekulovalo, že by bývalý kouč rád dění v klubu dál ovlivňoval a byl jakýmsi šéftrenérem. Jeho pravomoci by ale neměly do Šilhavého zasahovat, a tak to nového kouče netrápí. "Míra Koubek je zkušený trenér, s nímž už na dnešek plánuji setkání a těším se, že mi předá základní informace o týmu. A na poli skautingu určitě bude pro klub přínosem," řekl čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Kladno považuje za ideální volbu

Angažování Šilhavého zřejmě přinese další spolupráci na výměně hráčů se Spartou, v níž dosud působil jako trenér rezervy. Už v minulosti v Kladně působili někteří sparťané na hostování a Šilhavý možná na této cestě zůstane. "Rádi bychom dále pracovali s mladými hráči a pokud budou hráči, kteří ve Spartě nebudou dostávat tolik šancí, rádi bychom si je přivedli," potvrdil Kraus.

Velký výprodej Kladno neplánuje, nicméně se předpokládá odchod Tomáše Strnada. "Téměř jistě odejde do Banské Bystrice, která ho chtěla už v zimě. Nabídky jsou také na Kalinu a Killara, ale není vyloučeno, že oba zůstanou," uvedl Kraus.

Šilhavému se líbí kladenská filozofie sázet na mladé hráče, i proto nabídku na post trenéra vzal. "Byl čas udělat důležitý krok v mé profesní kariéře. Kladno se mi zdá být ideální, lidé zde mají k sobě blízko, na práci se moc těším," dodal kouč, který i nadále zůstane asistentem u reprezentace.

Reklama

Související témata: