Hlavní obsah

Fotbalisté budou ladit formu doma i v zahraničí, hitem Rakousko

PRAHA

Doma i v zahraničí budou nabírat české prvoligové kluby formu na novou fotbalovou sezónu. Letní přestávka je kratší než v zimě, a tak ani přípravné období není tak dlouhé. Na rozdíl od zimní přestávky nemají fotbalisté nijak zvlášť dlouhou dovolenou, vždyť už 18. června zahajují přípravu ve třech klubech. Program je jistý pouze u patnácti klubů, šestnáctého účastníka první liga ještě nezná.

Článek

Náplň letní přípravy je obdobná jako v minulých letech a trenéři volí stejný model: kondiční soustředění v domácích podmínkách, první přípravná utkání a později herní soustředění, vesměs v zahraničí. Hitem letošního léta je stejně jako před rokem Rakousko, především pak podhorské oblasti. K jižním sousedům zamíří Sparta, Mladá Boleslav, Teplice, Brno, Olomouc i České Budějovice, další kluby pojedou do Německa či na Slovensko.

Především v zahraničí najdou české kluby i atraktivní soupeře ze západní Evropy. Sparta má již nyní naplánována utkání s Mnichovem 1860, Bochumí a Palermem, Mladou Boleslav vyzkouší mimo jiné i čerstvý německý šampión ze Stuttgartu. Na obdobné soupeře narazí v Německu také slávisté, Ostrava má dohodnutý zápas proti Hertě Berlín.

Neobvyklý program přípravy musel naplánovat liberecký trenér Milan Zach. Jeho svěřenci se totiž začnou počátkem července bít v Poháru Intertotu o postup do Poháru UEFA, čemuž museli podřídit celé léto. Další české kluby se nemusejí obávat, že by jim přípravu ovlivnila pohárová účast. Slávisté se pustí do dalšího boje o vysněnou účast v Lize mistrů až na přelomu července a srpna.

Nový ročník první ligy startuje v sobotu 4. srpna.

Reklama