Hlavní obsah

Do základního kola Poháru UEFA jde Mladá Boleslav

Mezinárodní oddělení fotbalového svazu v pátek potvrdilo, že do základního kola Poháru UEFA nepostupuje poražený finalista domácí pohárové soutěže, ale třetí tým konečné prvoligové tabulky. V Mladé Boleslavi se tak mohou radovat, že do pohárové Evropy vstoupí později než Jablonec.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

O tom, kdo se posune do prvního kola Poháru UEFA se spekulovalo od chvíle, kdy se vítězem domácí pohárové soutěže stala Sparta Praha po finálové výhře nad Jabloncem. Již tehdy bylo jisté, že letenský klub bude bojovat v předkole o účast v Lize mistrů, takže právo startovat v druhém nejvýznamnějším evropském poháru přejde na další český tým.

"Pohárový reglement UEFA mluví jasně: pokud nepůjde do Poháru UEFA vítěz domácího poháru, nahradí ho v úvodním kole nejlepší z dalších týmů, které si zajistily účast v pohárech. V tomto případě má přednost Mladá Boleslav, která v konečném ligovém pořadí skončila výše než Jablonec," vysvětlil ČTK šéf svazového mezinárodního oddělení Jaroslav Dudl.

Pro oba kluby se toho příliš nemění, neboť s touto možností již počítaly. Navíc druhé předkolo Poháru UEFA se hraje až v závěru srpna, a tak kvůli tomu nemusí ani měnit plán přípravy. Domácí liga startuje už 4. srpna.

Čeští účastníci v evropských pohárech v sezóně 2007/2008
Liga mistrů
2. předkolo: Slavia Praha
3. předkolo: Sparta Praha
Pohár UEFA
2. předkolo: FK Jablonec
1. kolo základní části: FK Mladá Boleslav
Pohár Intertoto
2. kolo: Slovan Liberec.

Reklama

Související témata: