Hlavní obsah

Šilhavý: Nadešel můj čas

KLADNO

Na rok se v pátek prvoligovému fotbalovému týmu z Kladna upsal Jaroslav Šilhavý, dosavadní trenér rezervního týmu Sparty Praha a asistent reprezentace. „První kontakt proběhl při odletu reprezentace do Walesu, oficiální nabídku jsem dostal minulou neděli po návratu z kvalifikačního utkání. Všichni mi říkali, abych tuhle možnost přijal. Cítil jsem, že nadešel pravý čas udělat další profesní krok,“ prohlásil Šilhavý.

Článek

Je srozuměn s faktem, že v Kladně bude muset postavit prakticky nový tým, protože řada hráčů byla ve středočeském městě na hostování. Navíc klíčový štítový záložník Strnad odejde do Banské Bystrice, velký zájem je o nejlepšího záložníka týmu Kalinu, o stopera Killara je zájem z Rakouska.

„Nechci spekulovat o kádru. Je mi jasné, že druhý rok nováčka bude hodně těžký. Ale neúspěch si nepřipouštím,“ uvedl bojovně Šilhavý. Doufá, že se mu podaří udržet Kalinu. „Volal jsem mu na dovolenou. Ve středu máme schůzku. Na jaře byl ve výborné formě, charakterově je obrovským přínosem. Nechci, aby odešel.“

Přípravu zahájí Kladno pod Šilhavým 27. června, v plánu je šest přípravných utkání. „Počet určitě zvýšíme. Musíme zapracovat na přechodové fázi a koncovce. Chci hráče poznat v zápasech,“ nastínil své plány Šilhavý, jenž bude spolupracovat s dosavadními asistenty Toncarem a Hejkalem, nově si přivedl Václava Kotala ze Sparty.

Reklama

Související témata: