Hlavní obsah

Plzeň dostala Slavii pod tlak, bodově se na ni dotáhla. Franz loupil u Litavky

Praha
Aktualizováno

Derby přijde na řadu až v neděli, sobotní program 10. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl čtyři zápasy. Plzeň vyhrála v Českých Budějovicích 3:0. Viktoria se tak bodově dotáhla na vedoucí Slavii a dostala ji před bitvou na Letné pod tlak. Trenér Straka se radoval v Příbrami, kde jeho Karviná vyhrála 2:0. Další dva zápasy skončily nerozhodně, Slovácko s Teplicemi a Opava s Libercem hrály shodně 1:1.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu, zleva Jan Kopic a autor branky Michael Krmenčík.

Článek
Fotogalerie

Viktoria v pondělí otočila duel s Jabloncem a věděla, že se v případě výhry na půdě nováčka může bodově dotáhnout na vedoucí Slavii. A tak se i stalo, favorit se jistě prosadil, zvítězil 3:0. Plzeň vyhrála již posledních 6 vzájemných zápasů a v nejvyšší soutěži s Českými Budějovicemi 16x za sebou neprohrála (od října 2006).

Svědíkův tým minule dostal lekci na Slavii a na domácím trávníku se teď musel vypořádat s neoblíbeným soupeřem. Teplice se Slováckem v lize šestkrát za sebou neprohrály a v posledních čtyřech vzájemných zápasech neinkasovaly. Hosté se také ujali vedení, domácí však ještě v závěru první půle srovnali a zrodila se remíza 1:1.

Slezané již osm kol nezvítězili (z toho 6 proher), a tak není divu, že zůstávají na poslední příčce tabulky. Remíza 1:1 s Libercem jim k posunu nepomohla. Slovan se po přestávce ujal vedení, na Musovu trefu sice rychle reagoval Dedič, potřebné výhry se ovšem Opava nedočkala.

Příbramský kouč Nádvorník v minulosti trénoval Karvinou, její trenér Straka zase vedl středočeský tým. U Litavky šlo o body naděje, oba soupeři se pohybují na příčkách skupiny o záchranu. Hosté byli lepší, v každém poločase dali po brance a po výhře 2:0 se na soupeře bodově dotáhli.

Program 10. kola:
Pátek
Bohemians - Zlín 2:2
Sobota
Slovácko - Teplice 1:1
Branky: 45. O. Šašinka - 22. J. Mareš
Opava - Liberec 1:1
Branky: 59. Dedič - 53. Musa
Příbram - Karviná 0:2
Branky: 23. Smrž, 66. Ndefe
České Budějovice - Plzeň 0:3
Branky: 18. Krmenčík, 32. Procházka, 90.+3 Chorý
Neděle
15:30 Mladá Boleslav - Ostrava
18:00 Sparta - Slavia
Pondělí
18:00 Jablonec - Olomouc

Reklama