Hlavní obsah

Budějovice - Plzeň 0:3Viktoria rozhodla do poločasu, příděl pro Jihočechy mohl být větší

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Krmenčík 0 : 1
32. Procházka 0 : 2
Záznam online reportáže

České Budějovice

Čtvrté vítězství v řadě slavila Viktoria Plzeň v utkání 10. kola nejvyšší fotbalové soutěže při sobotním utkání na hřišti Českých Budějovic. Západočeši utkání jednoznačně dominovali a jejich vítězství mohlo být výrazně vyšší, jenže zejména v první půlce zahodili řadu vyložených příležitostí.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Roman Procházka z Plzně se raduje z gólu.

Článek

První šanci utkání si připravili domácí, byť za vydatné podpory chybujících zadáků Západočechů, jejichž hrubku v rozehrávce mohl potrestat po třinácti minutách Rabušic pádící na Hrušku z pravé strany, ale gólman Plzně gólovou šanci zlikvidoval.

V dalším průběhu jednoznačně dominovali hosté. Byli důraznější, rychlejší, přesnější a nápaditější. Zejména výpady z levé strany se lehce dostávali před branku Staňka. Klid získali plzeňští hráči hned po první vydařené akci, kdy Brabec vybojoval míč na vlastní půli a po rychlém výpadu Hořava našel Krmenčíka pálící přesně k tyči - 0:1.

Náskok Západočechů mohl být rychle mnohem větší, jenže Brabce po standardní situaci vychytal Staněk, po rohovém kopu gólovou střelu Krmenčíka stačil zablokovat obránce Havel a technickou ránu Kopice z hranice velkého vápna vyrazil Staněk.

Gólovou radost si tak hosté užili až po zdánlivě zpackaném rohu, kdy se zdálo, že Jihočeši další nebezpečí přečkali, jenže Kovařík prostrčil míč v pokutovém území k Procházkovi pohodlně střílejícímu do odkryté branky.

Až pak se do hry dostali znovu domácí, kteří po ojedinělém výpadu mohli korigovat, neboť Rabušic se obdivuhodně prosadil v souboji s Limberským i Brabcem a byl tváří v tvář Hruškovi, který však opět předvedl skvělý zákrok.

Těsně před poločasem pak dominující Plzeň mohla přidat třetí gól, když Kopic prošel z pravé strany do pokutového území a naservíroval míč do malého vápna k nohám Kovaříka, který však merunu trestuhodně minul.

Po obrátce mohli Plzeňští potvrdit svojí dominanci, když se Krmenčík na levé straně zbavil dotírajícího Havla, jenže Staněk ránu plzeňského kanonýra vyrazil a dorážející Kovářík se vůbec netrefil mezi tyče.

Západočeši se na své poměry dopouštěli velkého množství ztrát, i proto si Dynamo vynutilo jistou převahu, z které vyplynuly nebezpečné střely Havelky a Javorka zpoza pokutového území, ale Hruška je dokázal vyrazit stejně jako si poradil s dalekonosnou dělovkou Helešice.

Záběr byl rozbitý množství tvrdých soubojů, po jednom z nich opouštěl trávník v doprovodu lékařů se zkrvaveným obličejem Hloušek, jehož zasáhla kopačka Schranze.

V nastavení pak vítězství Západočechů ještě navýšil Chorý, který pronikl do otevřené obrany a pod Staňkem přidal třetí branku.I tak Plzeň uhlídala ve vzájemných zápasech s Jihočechy šestý triumf v řadě a celkově je v lize pět duelů bez prohry.

Fotbalová liga - 10. kolo:
Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)
Branky: 18. Krmenčík, 31. Procházka, 90.+3 Chorý. Rozhodčí: Berka - Moláček, Vaňkát - Hrubeš (video). ŽK: Havel, Schranz, Rabušic (všichni Budějovice). Diváci: 6143.
Č. Budějovice: Staněk - Kladrubský, Havel, Kulhánek, Helešic - Havelka, Javorek - Delarge (46. Mustedanagič), Schranz, Brandner (81. Mršič) - Rabušic. Trenér: Horejš.
Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica, Brabec, Limberský - Kalvach, Procházka - Kopic, Hořava, Kovařík (64. Hloušek, 73. Mihálik) - Krmenčík (89. Chorý). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice