Hlavní obsah

Fotbalový svaz Bohemians 1905 tribunu k stání nepovolí

Fotbalový klub Bohemians 1905 může zapomenout na své přání, že mu svaz udělí výjimku a povolí v první lize jednu tribunu k stání. Licenční manažer svazu Stanislav Rýznar na čtvrtečním setkání s novináři uvedl, že oba nováčci Viktoria Žižkov i Bohemians 1905 sice splňují podmínky pro udělení prvoligové licence, ale především ve Vršovicích musí dojít k výrazným úpravám stadiónu.

Článek

Jednou z nich bude nutnost osazení nových sedadel po celém stadiónu a zrušení tribuny k stání.

Debatu o výjimce v minulých spustil šéf Bohemians Jiří Steinbroch, podle kterého by v případě vršovického klubu mohl svaz učinit výjimku ve striktních podmínkách, podle nichž musejí být na první ligu pouze místa k sezení.

"Podmínky k licenci sice Bohemians 1905 splňuje, ale musí sáhnout k řadě úprav na stadionu, jinak bude muset hrát jinde. Na vybudování osvětlení asi dostane půlroční výjimku, ale místa k stání rozhodně nepovolíme," vzkázal do Dolíčku svazový funkcionář.

Steinbroch sice v minulých dnech hovořil o tom, že "Klokani" o této možnosti jednají, ovšem Rýznar ve čtvrtek prohlásil, že klub o výjimku pro místa k stání ani nepožádal. "Pokud před prvním zápasem naše podmínky nesplní, ve Vršovicích se hrát nebude, případně bude zcela uzavřena tribuna k stání," uvedl Rýznar.

Drobné změny musí provést i Viktoria Žižkov, ale její stadión vesměs odpovídá podmínkám kladeným na prvoligové stadióny.

Reklama