Hlavní obsah

Útočníci Boleslavi si z nás dělali trhací kalendář, zlobil se kouč Baníku

Na svém stadionu jednoznačně vládnou. Roznesou každého, kdo se jim dostane pod ruku. Včetně pražské Sparty. Šest zápasů, šest výher. Taková je podzimní domácí bilance fotbalistů Mladé Boleslavi. V nedělním duelu 10. kola první ligy porazili góly Tatajeva a Hubínka 2:0 ostravský Baník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Baníku Bohumil Páník.

Článek

„Vyhráli jsme zaslouženě, je jen škoda, že jsme nedali víc gólů," řekl boleslavský trenér Jozef Weber. Jeho tým na domácím trávníku šlape, porazil tu postupně Karvinou, Opavu, Spartu, České Budějovice, Příbram a nyní Baník. Jenže venku je to úplně jiný příběh. Ve čtyřech utkáních vyválčili Středočeši jediný bod za remízu na Slovácku. Naposledy ve středeční dohrávce v Teplicích padli po mizerném výkonu 0:2.

„Ty Teplice jsou pořád ve mně, proto nemám z výhry nad Baníkem tu správnou radost. Těžko se mi o výkonnostních kontrastech mluví. Třeba v Jablonci jsme sice prohráli, ale s výkonem jsem byl spokojený. V Teplicích rozhodně ne. Spíš řeknu, že pokud se nám výkyvy nepodaří odstranit, zůstaneme průměrným týmem. Bez toho se dál nedostaneme," podotkl Weber.

Poprvé v sezoně poslal mezi tyče brankáře Stejskala. Při svém druhém ligovém startu v životě lapil několik příležitostí Baníku. V prvním poločase vytěsnil dvě dělovky Kuzmanoviče, po přestávce vychytal Šindeláře a střídajícího Baroše.

„Měli jsme snad pět šancí. Buď jsme míč netrefili dobře, anebo nás vychytal gólman, kterého jsem viděl poprvé v životě. Pokud bychom hráli do půlnoci, stejně gól nedáme," povzdechl si kouč Baníku Bohumil Páník, který se zlobil na počínání ostravské defenzívy v úvodním dějství.

„Naším cílem bylo eliminovat dva útočníky Boleslavi, Komličenka a Mešanoviče. V první půli jsme byli málo agresivní, odcouvávali jsme od těchto hráčů. Ti dva si z nás udělali trhací kalendář," dodal Páník.

Reklama

Související témata: