Hlavní obsah

Fotbalista Limberský začne trénovat se Spartou, kam míří z Plzně

PRAHA

Fotbalová Sparta Praha má blízko k získání druhé letní posily. Do mistrovského týmu zřejmě zamíří v nejbližším týdnu plzeňský záložník David Limberský, který v novém působišti zahájí v pondělí 25. června přípravu. Na prvním tréninku Viktorie Plzeň ve středu už se proto fotbalista, který má za sebou působení v Itálii a Anglii, neobjeví. ČTK to v úterý řekl hráčův agent David Nehoda z agentury Nehoda-Sport.

Foto: čtk

David Limberský v dresu FC Viktoria Plzeň (vpravo) a jeho možná budoucí spoluhráč ve Spartě Daniel Kolář.

Článek

Podle Nehody je Limberský se Spartou předběžně domluven na podmínkách kontraktu, který se ještě dolaďuje. "Nyní je potřeba, aby se na podmínkách přestupu dohodly oba kluby," uvedl Nehoda.

Sparta se o služby plzeňského fotbalisty, o němž se kdysi mluvilo jako o nástupci Pavla Nedvěda, zajímá už delší dobu. Dokonce podle zákulisních informací získala již dříve opci na jeho přestup. Údajně k tomu došlo v době, kdy ze Sparty mířili na plzeňské hostování David Bičík a Marek Jarolím, a kdy Západočeši získávali z Letné natrvalo Tomáše Radu.

Opční smlouvu starou dva roky přiznal plzeňský předseda Ladislav Valášek. "Sparta ji uplatnila, my to respektujeme a nyní s ní jednáme. Více bych to ale zatím komentovat nechtěl, protože to jsou obchodní záležitosti," řekl ČTK Valášek.

Sparta pouze potvrdila jednání 

Sparta zatím příchod Limberského nepotvrdila, ale mluvčí Letenských Lukáš Přibyl potvrdil, že oba kluby intenzivně jednají. "Stále platí slova trenéra Michala Bílka, že chceme přivést posilu do každé řady a nejsou vyloučeni ani hráči ze zahraničí," uvedl pouze Přibyl.

Již dříve klub oznámil přestup Ondřeje Kúdely ze Slovácka, další případné posily ale zatím tají. Podle zákulisních informací mají nejblíže do rudého dresu liberecký stoper Pavel Košťál a českobudějovický univerzál Jiří Kladrubský.

Třiadvacetiletý Limberský, který byl v poslední sezóně plzeňským kapitánem, má za sebou již pestrou fotbalovou minulost. Už jako dvacetiletý odešel do Modeny, kde nastoupil ke čtyřem zápasů nejvyšší italské soutěže. Později zkoušel štěstí také v Tottenhamu Hotspur, ale tam se do prvního týmu natrvalo neprobojoval, a tak se vrátil do Plzně. Za Viktorii odehrál 56 zápasů, v nichž vstřelil sedm branek.

Reklama

Související témata: