Hlavní obsah

Útočník Luděk Zelenka přestupuje z Brna do Jablonce

První letní posilu získali fotbalisté Jablonce 97. Na sever Čech míří z brněnského celku zkušený útočník Luděk Zelenka, který se svým novým klubem podepíše ve středu dvouletý kontrakt. Informovaly o tom v úterý jablonecké webové stránky.

Článek

Jablonec využil váhání Brna, které údajně nabízelo Zelenkovi prodloužení stávající smlouvy jen o půl roku. Hráč místo toho odešel do klubu, kde s prvoligovou kariérou před dvanácti lety začínal. "S Luďkem jsme se už dohodli a zítra by mělo dojít k podpisu dvouleté smlouvy," uvedl generální ředitel severočeského klubu Petr Flodrman na internetových stránkách klubu.

Třiatřicetiletý odchovanec libereckého fotbalu právě na Střelnici zahájil v roce 1995 své účinkování mezi elitou. Později působil také na Žižkově, ve Slavii Praha, v Teplicích a Blšanech. Na svém kontě má 321 zápasů a už pouze osm přesných zásahů ho dělí od hranice 100 gólů a vstupu do Klubu ligových kanonýrů.

Již dříve se spekulovalo, že na Střelnici zamíří také další útočník Ivo Táborský, který naposledy hostoval ze Slavie v Českých Budějovicích. Jeho příchod ale Severočeši ještě oficiálně nepotvrdili.

Reklama