Hlavní obsah

Mostečtí mají další dvě zahraniční posily

Fotbalisté FK SIAD Most si ještě užívají dovolené, ale vedení klubu už pracuje na změnách v kádru. Na začátku minulého týdne podepsal s Mostem tříletou smlouvu třicetiletý australský brankář Lupce Acevski a další letní posilou se stal rychlonohý Peter Philipakos, který má americký i řecký pas. Uvedly to internetové stránky klubu.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Ilustrační fotografie

Článek

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní fotbalista Philipakos je pro Most první ofenzivní posilou do nové sezóny. Rychlonohý Philipakos s "A" mužstvem FK SIAD Most pravidelně trénuje už od března, ale na přání vedení Mostu zůstalo jeho úspěšné jarní testování utajeno. Klub to uvedl na svých internetových stránkách.

Velkou Philipakosovou výhodou je, že díky svým předkům vlastní kromě amerického pasu také řecký. Kluby v české lize jsou omezeny počtem tří hráčů mimo Evropskou unii, kteří mohou být nominovaní do utkání. Zatímco s americkým pasem by byl Philipakos už čtvrtým fotbalistou Mostu mimo EU, řecký pas z něj dělá hráče země Evropské unie.

Začátkem roku 2004 přišel Philipakos z amerického kontinentu do řeckého AEK Atény. Ale už po půl roce se stěhoval do slavného Olympiakosu Pireus. Bohužel se zranil a svůj debut v barvách Olympiakosu si odbyl až v lednu 2005, kdy nastoupil v Řeckém poháru proti Iraklis.

Zahrál si také pohár UEFA, v něm debutoval proti anglickému Newcastlu a zároveň vyhrál i řecký ligový titul. Na podzim 2005 ale přišel do klubu nový trenér, který s ofenzivním štírkem již ve svých plánech nepočítal.

Třicetiletý gólman Acevski byl reprezentantem ve všech juniorských kategoriích ve výběrech od 12 až po výběr do 16 let. V šestnácti letech také poprvé nastoupil k ligovému utkání za svůj mateřský australský klub St Albans.

Reklama

Související témata: