Hlavní obsah

Stracený: Žižkov je můj osud, splatil jsem dluh

Kapitán Viktorie Žižkov Luděk Stracený už v klubu prožil mnohé. v dresu pražského klubu bojoval o evropské poháry, sestoupil z nejvyšší soutěže a letos se do ní opět vrátil. „Na Žižkově se udělala skvělá parta a doufám, že ani mezi elitou nebudeme hrát druhé housle,“ říká Stracený v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Fotbalisté Viktorie Žižkov se opět probojovali do první ligy.

Článek

Byly oslavy postupu Viktorie Žižkov do první fotbalové ligy hodně náročné?

Ano. Až mě z toho trošku bolela játra... Nejprve jsme slavili s fanoušky, pak jsme byli i s vedením na parníku, kde jsme si to moc užili. Proběhlo to hodně spontánně, byla tam i diskotéka. Před tím jsme měli ještě společnou večeři s trenéry. Postup byl naším jediným jarním cílem, takže jsme si to užili na plné pecky. Už předem jsem doma upozorňoval, že to bude náročné...

Na Žižkově jste zažil boj o evropské poháry v éře před korupční aférou, následný sestup a nyní i vítězství ve druhé lize. Jak návrat mezi elitu berete?

Sice jsem se Spartou jako mladíček dvakrát získal titul, ale teprve v dresu Viktorky jsem pravidelně začal hrát první ligu, evropské poháry a dostal se i do reprezentace. Viktorka Žižkov je můj osud. Po sestupu jsem cítil vůči klubu dluh, teď jsem ho splatil.

Ve druhé lize jste udrželi doma dva roky neporazitelnost, zažil jste někdy takovou sérii na vlastním hřišti?

Pokud si dobře vzpomínám, tak ještě v době, kdy jsem byl ve Spartě. Tehdy jsme udělali dvakrát titul a na Letné neprohráli ani jednou.

Na co se nejvíce těšíte do první ligy?

Jednoznačně na derby s pražskými celky. Tahle utkání mají zvláštní náboj, jsou strašně vyhecovaná a hrají se před našlapanými tribunami.

Co očekáváte od Žižkova v první lize?

Na Žižkově se udělala skvělá parta a doufám, že ani mezi elitou nebudeme hrát druhé housle. Určitě nemáme špatný tým, jsou tu mladí a hodně perspektivní kluci. Pochopitelně je vše třeba skloubit se zkušenostmi, aby to bylo vyvážené. Takže se posílit musíme. Ale budou stačit tři, možná dva hráči. Pak můžeme hrát v klidu a zapracovat se v nejvyšší soutěži. Mým snem je, abych se Žižkovem znovu zažil evropské poháry.

Mluvil jste o posilách. Je někdo, s kým byste si rád zahrál?

Pokud vezmu v úvahu hráče, které je možné získat, tak určitě s Rudou Otepkou. To by pro nás byla velká posila, s ním bych si na hřišti rozhodně rozuměl.

Nyní vás čeká dovolená. Co máte v plánu?

Hlavně budu odpočívat. Volno není moc dlouhé, máme jen dvanáct dnů před startem přípravy na první ligu. A protože já ani manželka nejsme žádní příznivci velkého cestování, zůstaneme doma. Budeme si užívat u bazénu a určitě grilovat, k tomu si dám pivo. Už se těším, tohle je pro mě ta nejlepší relaxace.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články