Hlavní obsah

Bolf se vrací do Baníku Ostrava

Fotbalový obránce René Bolf se po třech letech vrací do ostravského Baníku. Třiatřicetiletý stoper, který naposledy působil ve francouzském Auxerre a poslední půlrok nehrál kvůli vážnému zranění kolena, ve středu na tiskové konferenci podepsal s vedením ostravského klubu tříletou smlouvu.

Článek

O tom, že Bolf se před novou sezónou stane první velkou posilou šestého týmu minulého ročníku nejvyšší soutěže, s nímž už také v minulých dnech absolvoval několik tréninků, se hovořilo už delší dobu. Ve středu byl transfer definitivně uzavřen. Bolf přichází do Ostravy jako volný hráč zadarmo.

"Chtěl jsem zůstat doma. Motivace tady je pro mě ten mladý mančaft, který má před sebou perspektivu. Vidím tady budoucnost," řekl novinářům Bolf. Jeden z klíčových mužů mistrovského kádru Ostravy z roku 2004 měl k návratu nakročeno už v zimě, tehdy si však o Vánocích při fotbalu s kamarády v hale přetrhl zkřížený vaz v koleni a musel na operaci.

Podstatnou část rekonvalescence už strávil pod dohledem současného generálního manažera Baníku Wernera Ličky, což Bolfovi usnadnilo závěrečné rozhodování. "Pan Lička se mi hodně věnoval v individuální přípravě. K Baníku mám vztah a rodina je mi přednější, než abych se stěhoval zase někam do zahraničí," uvedl Bolf, jehož agent Dalibor Lacina měl údajně z ciziny na stole i několik konkrétních nabídek. "V závěrečné fázi tam byl i jeden klub z bundesligy. René však zohlednil rodinu a nabídka z Baníku byla taky zajímavá," podotkl Lacina.

Bolf se vrací do Ostravy podruhé

Ke spoluhráčům se Bolf připojí hned v sobotu, kdy mužstvo začne společnou letní přípravu. V ní už prý žádné úlevy potřebovat nebude. "Zdravotně jsem v pořádku, to nejhorší mám za sebou. Teď už bude záležet na mně, ale věřím, že budu platný. Fyzicky se cítím dobře," prohlásil Bolf.

Člen bronzového týmu z mistrovství Evropy v Portugalsku v roce 2004, který se v reprezentaci naposledy objevil před necelými dvěma lety v duelu kvalifikace o mistrovství světa v Rumunsku, se do Ostravy vrací už podruhé v kariéře. Poprvé to bylo v roce 2000, kdy ukončil nepovedené angažmá ve Spartě, a o čtyři roky později Bolf jako kapitán dovedl Baník k mistrovskému titulu.

Poté urostlý zadák s vynikajícími hlavičkářskými schopnostmi odešel na své první zahraniční angažmá do Auxerre, ale ve francouzském klubu jej po úspěšné první sezóně začala stíhat zranění.

Vleklé problémy s vyhřezlou ploténkou, kvůli kterým loni přišel také o účast na mistrovství světa v Německu, a odloučení od rodiny stály za tím, že v listopadu dokonce s francouzským klubem rozvázal kontrakt. V zimě Bolfa lákaly Olomouc či Žilina, ale všechna jednání zhatilo přetržení zkříženého vazu v koleně, což Bolfa stálo celou jarní sezónu.

Reklama

Související témata: