Hlavní obsah

Má na mušce Čechínův rekord! Kolář začaroval branku pod tribunou Sever

Praha

Rychlým tempem se tlačí mezi legendy. Brankář fotbalové Slavie neinkasoval v soutěži již 668 minut a v historické tabulce české ligy se v tabulce sérií bez gólu vyšvihl na páté místo. A na dohled má pomalu i Petra Čecha, k jehož rekordu mu chybí ještě 234 minut. „Pro nás je určitě skvělé, že jsme neobdrželi gól a sérii nul prodloužili,“ cení si Ondřej Kolář po těsné výhře 1:0 nad Mladou Boleslaví.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář drží parádní sérii.

Článek
Fotogalerie

Skvělými zákroky i lapením penalty dostal sešívané do Ligy mistrů. Ondřej Kolář však prožívá mimořádnou sezonu i na domácí scéně. A střelci jako by mu šli na ruku.

Exslávista Mešanovič v sobotu kopal v poslední minutě nastavení penaltu, ale branku přestřelil. Zopakoval se tak příběh z konce července, kdy olomoucký Houska rovněž v posledních vteřinách také za stavu 1:0 pro Slavii trefil z penalty tyč.

Gólman nejspíš branku pod tribunou Sever začaroval.

„Nechci nic zakřiknout, ale jsem rád, že góly do naší brány teď nepadají. Hrajeme skvěle, ale zároveň si koledujeme o góly. Jenom štěstí, že nám zatím nekončí v bráně," uvědomuje si Kolář.

Dortmund si nejspíš šance vytvoří

Statistici spočítali, že už je brankářem s nejdelší šňůrou minut bez obdržené branky v historii Slavie (měřeno od roku 1956).

Se sérií 668 minut je pátý v české lize a sedmý při započtení československé éry. Na podzim v lize nastoupil do devíti zápasů, osm jich dokončil s čistým kontem a připsal si již 30. nulu ve Slavii.

Nejdelší série bez gólu v české lize:
902 minutPetr Čech
762 minutJaromír Blažek
720 minutMarek Čech
669 minutMichal Špit
668 minutOndřej Kolář

Sobotní duel byl pro sešívané generálkou na středeční zápas Ligy mistrů s Dortmundem.

„Pro nás je určitě skvělé, že jsme neobdrželi gól a sérii nul prodloužili. S Dortmundem nás ale čeká úplně jiný zápas. Soupeř bude mít velmi pravděpodobně hodně šancí a obraz hry bude úplně jiný," očekává Kolář.

Reklama

Související témata: