Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 1:0Sparta spáchala harakiri i v Plzni. Tentokrát jí vrazil nůž do zad Lischka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Krmenčík 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Stejně jako v derby se Slavií, i ve šlágru 11. kola fotbalové ligy spáchala Sparta harakiri. Před týdnem ji na Letné podrazila Frýdkova penalta a vlastní gól Sáčka, v Plzni pro změnu nepochopitelný kiks Lischky, který nepovedenou malou domů doslova donutil Krmenčíka, aby zápas rozhodl. Pražané tak po prohře v Plzni figurují v tabulce až na osmé příčce, přičemž na vedoucí Slavii už ztrácí patnáct a na druhou Plzeň dvanáct bodů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ve vzdušném souboji (zleva) Semih Kaya ze Sparty, Michael Krmenčík z Plzně a David Lischka.

Článek
Fotogalerie

Jak se vyhnout chybám? To bych musel mít hráče na joysticku a reagovat za ně, říká trenér Václav Jílek

Hned tři změny v sestavě v porovnání s derby proti Slavii udělal letenský kouč Jílek. K nasazení Kozáka ho samozřejmě donutil Tettehův distanc, Trávník s Plavšičem měli oživit středovou řadu.

V hodně vlažném a opatrně vedeném duelu rošády na Plzeň platily. Domácí si sice vytvořili platonickou převahu, ale jejich kombinační akce po křídlech zakončované centry do šestnáctky byly příliš signalizované a předem čitelné, než aby mohly disciplinovaně si počínající Pražany překvapit. Jen příležitost nabízející se po 22 minutách Kopicovi z nich vybočila, Heča si s ní ovšem poradil. A když už ho za pár minut přece jen domácí hráči překonali, gól pro ofsajd neplatil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík (vlevo) z Viktorie Plzeň a Semih Kaya ze Sparty během utkání 11. ligového kola.

Letenští tak úvodní půlhodinu bez větších potíží a problémů přečkali a bylo na nich, aby ukázali, že nepřijeli do Plzně jen bránit. Sáček to zkusil s rychlým výpadem, ale Limberský ho na hranici zastavil skluzem, při němž domácím hodně zatrnulo.

„Nechali jsme otevřenou obranu a on by šel sám na bránu. Byl jsem si ale jistý, že jsem trefil balon," zachoval klid Limberský, který Sáčkovu akci hasil na poslední chvíli. Hložek naproti tomu zůstal po dalších pěti minutách v plzeňské šestnáctce nekrytý, ale hlavičkoval mimo bránu.

Pár vteřin po změně stran ovšem stačilo na to, aby Sparta veškeré své snažení z první půle sama pohřbila. Nebo spíše, aby ho pohřbil Lischka, který to - stínovaný Hořavou - záhy po rozehrání zkoušel s malou domů, ale přitom naservíroval Krmenčíkovi přihrávku z říše snů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec plzeňského gólu Michael Krmenčík slaví.

Plzeňský kanonýr sám před Hečou tak výjimečnou šancí pochopitelně neodmítl...

Jílkův tým se po inkasovaném úderu snažil partii zachránit, převzal aktivitu, vynutil si převahu, jenže centry hledající v plzeňském pokutovém území Kozáka byly předem odsouzeny k nezdaru a střelecké pokusy Kangy či Plavšiče zblokovali domácí obránci nebo si s nimi poradil brankář Hruška.

Plzeň totiž bránila zodpovědně a čekala na příležitost k rychlým kontrům. Hned první jí vyšel, neboť Krmenčík po výpadu Kopice odstavil od míče Lischku a skóroval. Sudí Pechanec se ovšem odebral k monitoru a po zhlédnutí videozáznamu gól neuznal.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V souboji (zleva) Michal Trávník ze Sparty a Tomáš Hořava z Plzně.

Sparta tak dál žila a doufala. Zvláště, když Heča reflexivně zlikvidoval i pohotovou patičku střídajícího Chorého. U doufání ale zůstalo, neboť vyrovnat se jí nepodařilo a v Plzni už v devátém zápase v řadě nedokázala vyhrát.

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 1:0 (0:0)
Branku: 46. Krmenčík. Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Flimmel - Berka (video). ŽK: Brabec, Chorý - Trávník, Plavšič, Griaciar. Diváci: 11 536.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Kalvach, Procházka (90. + 4. Pernica) - Kopic, Hořava (90. Beauguel), Kovařík - Krmenčík (83. Chorý). Trenér: Vrba.
Sparta: Heča - Sáček, Kaya, Lischka, Frýdek - Hložek (/70. Graiciar), Hašek (77. Juliš), Kanga, Trávník, Plavšič - Kozák. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články