Hlavní obsah

Ani kolébka, ani dudlík. Plzeňský Krmenčík slavil gól a narození dcery jako Ronaldo

Plzeň

Žádné kolébání mimina, rituál, jímž mají fotbalisté po vstřeleném gólu ve zvyku slavit narození potomka. Ani cumlání dudlíku, dalším gestu, které mají v oblibě, plzeňský kanonýr Michael Krmenčík po vítězné trefě do sparťanské sítě v nedělním šlágru ligového kola na trávníku nepředváděl. „Nikdy nic dopředu nevymýšlím, každou branku slavím, jak mě právě napadne. Takže tentokrát jsem volil oslavy ala Ronaldo, čemuž se Honza Kopic upřímně smál,“ svěřoval se Krmenčík po skutečně mimořádných dvou dnech, které se svou Viktorií završil pátou ligovou výhrou v řadě.

Super víkend Michaela Krmenčíka. Narození dcery, svátek, gól proti SpartěVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak se vyhnout chybám? To bych musel mít hráče na joysticku a reagovat za ně, říká trenér Václav Jílek

Nejdřív se vám v sobotu narodila dcerka Melanie, takže jste už dvojnásobným otcem, v neděli jste měl svátek a ke všemu jste ještě pomohl porazit Spartu. Sešlo se toho během víkendu skutečně hodně naráz...

Opravdu to beru jako nejlepší víkend v životě. A mohl být úplně bombový, kdybych dal dva góly, protože bych jich měl v lize na kontě už padesát.

Vy jste je ale přece dal, jenže druhý vám rozhodčí neuznal, neboť u videa dospěl k tomu, že jste sparťanského stopera Lischku před vstřelenou brankou fauloval. Měl jste také pocit, že jste se dostal k míči nedovoleným způsobem?

Podle mého se o faul nejednalo. Lischka se koukal, kam by měl rozehrát a já ho přeskočil. Ale jestliže si sudí vzal na pomoc videozáznam, asi posoudil situaci správně.

Mrzet vás to zase až tolik nemuselo, protože prvním gólem jste utkání rozhodl. A právě chybující Lischka vám v tom byl hodně nápomocen, takže ani na něho jste se nemohl zlobit.

Nepočítal jsem s tím, že jeho malá domů bude tak špatná. Pak jsem ale viděl, že mohu být u balonu dřív než gólman. Měl jsem sice pravou stranu brány odkrytou, ale přesto šlo o těžký kop. Naštěstí se mi povedlo trefit míč přesně.

Sehrál v inkriminované situaci roli střelecký instinkt nebo vědomí, že obránci Sparty v podzimních zápasech až příliš často chybují, takže se nabídne příležitost je ztrestat?

Před zápasem jsme si pouštěli video a z něho bylo patrné, že stopeři Sparty chyby dělají. Naštěstí ji udělali i v utkání s námi, za což jsem byl samozřejmě rád. I když teď po vyhraném střetnutí doufám, že se i Sparta zvedne.

Vy jste se po vyřazení z evropských pohárů už zvedli, neboť v lize jste vyhráli pět zápasů v řadě...

S Antverpami jsme zápas o Evropskou ligu měli  také vyhrát. Po vyřazení jsme se ale jako tým semkli, hrajeme, jak trenér chce, podáváme slušné výkony a přináší to ovoce.

I vy se dostáváte do formy, kterou jste měl před těžkým zraněním. Tři góly, které jste dal v posledních čtyřech zápasech, o tom svědčí.

Ještě to není ideální, protože třeba právě proti Spartě jsem od 81. minuty cítil, že mě berou křeče. Musíme ještě na sobě pracovat, abych se cítil lépe. Teprve až přestanu křeče mít, bude to ideální. Ale herně i gólově nám zápasy vychází, takže spokojený jsem.

Takže po narození dcery, svátku a výhře nad Spartou další důvod k oslavě...

Gól věnuju rodině a slavit budu fotbalem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články