Hlavní obsah

Brňané začali přípravu pod Uličným jen se 13 fotbalisty

Pouze třináct hráčů přivítal na čtvrtečním startu letní přípravy staronový kouč brněnských fotbalistů Petr Uličný. Pátý tým minulého ročníku nejvyšší soutěže se totiž bude scházet na tři etapy.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Během příštího týdne se k mužstvu připojí hráči, kteří se vracejí na hostování z nižších soutěží, a také obránce Martin Kuncl, který se v minulém týdnu v Nizozemsku představil na evropském šampionátu jednadvacítek. Nejpozději se Uličnému budou hlásit Marek Střeštík, Tomáš Okleštěk a Luboš Kalouda, ty teprve na přelomu června a července čeká mistrovství světa dvacetiletých v Kanadě.

Před dopoledním tréninkem vedle Uličného před fotbalisty předstoupil i jeho nový asistent Karel Trnečka, zatímco místopředseda představenstva brněnského klubu Roman Pros hráčům sdělil, co od nich vedení klubu bude v příští sezóně očekávat. "Klub má vysoké ambice a jasný cíl, kterým je postup do evropského Poháru UEFA. Myslím, že jsme se navzájem pochopili," citovaly klubové internetové stránky Prose, který navíc plánuje posílení všech řad v sestavě.

Kolonka příchodů zatím u brněnského klubu zůstává prázdná, mezi odchody se vyjímají hlavně přestupy talentovaného beka Ondřeje Mazucha do Fiorentiny nebo zkušeného útočníka Luďka Zelenky do Jablonce. Hostování ze Sparty navíc skončilo i dalšímu forvardovi Milanu Pacandovi.

Uličný by naopak v přípravě měl vyzkoušet navrátilce z hostování: Radka Mezlíka, Pavla Simra, Aleše Schustera, Romana Smutného a Zdeňka Partyše a z třetiligového B týmu povýšili Martin Hanák a Jakub Červinek.

Do plné přípravy se už plánoval zapojit i brankář a člen širšího reprezentačního kádru Martin Lejsal, který závěr soutěže nestihl kvůli operaci palce na ruce. "Zranění bylo nakonec komplikovanější, než se původně jevilo. V době léčení jsem odmaturoval a pak už jsem začal trénovat, abych mohl jít do přípravy úplně v pořádku," řekl Lejsal. Po dlouhodobém zranění ohlásil návrat i makedonský obránce Sašo Gjoreski, zatímco Martin Švejnoha se po operaci kolena k týmu připojí až za dva týdny.

Reklama

Související témata: