Hlavní obsah

První slávistickou posilou je záložník Volešák ze Sparty

PRAHA

První letní posilou českého fotbalového vicemistra Slavie Praha se v pátek stal třiadvacetiletý Ladislav Volešák, kterého klub získal z konkurenční Sparty. V novém působišti tvořivý záložník podepsal v pátek čtyřletý kontrakt. „Jsme velice rádi, že se nám podařilo dohodnout se se Spartou na přestupu, věříme, že ve Slavii prokáže svůj talent a bude velice platným hráčem,“ uvedl generální ředitel Slavie Petr Doležal na internetových stránkách pražského klubu.

Foto: Sport.cz/David Kadlec

Ladislav Volešák

Článek

Slavia za hráče zaplatí šest miliónů korun, navíc podmínky smlouvy zaručují Spartě podíl na případném dalším přestupu Volešáka do zahraničí. Fotbalista krátce po podpisu kontraktu odcestoval za novými spoluhráči na kondiční soustředění do Špindlerova Mlýna. Potvrzenou smlouvu ale zatím Slavia nemůže zaregistrovat u fotbalového svazu, protože má zákaz přestupů do chvíle, než doplatí dlužné částky jiným subjektům, jak o tom rozhodla arbitrážní komise.

Pražská Slavia talentovaného středopolaře angažovala jako náhradu za kapitána Lukáše Jarolíma, který po skončeném ročníku odešel do italské Sieny. „Je to reálná alternativa za Lukáše, v podzimní sezóně naznačil své možnosti,“ řekl k nové akvizici trenér Karel Jarolím na internetových stránkách klubu.

Volešák je sice odchovancem Sparty, do jejíhož kádru patřil v sezóně 2005/2006, ale ostrý ligový duel si v rudém dresu nepřipsal. Prvních šest prvoligových startů zaznamenal na hostování v Mladé Boleslavi o ročník dříve.

Právě skončenou sezónu prožil na dalším hostování, tentokrát na jihu Čech. V sestavě Českých Budějovic si vybudoval pevnou pozici, radost dělal trenéru Ciprovi především úspěšnou exekucí přímých kopů. Celkem odehrál v tomto ročníku 27 utkání v nichž šestkrát rozvlnil síť za soupeřovým gólmanem. Osm startů a tři branky přidal v dresu reprezentační jednadvacítky.

Sám hráč byl nabídkou příjemně překvapený a také motivovaný. "Velkou výzvou je také kvalifikace o Ligu mistrů a nový slávistický stadión,“ vyhlížel nové angažmá Volešák. O motivaci má postaráno dvojnásob, rád by totiž Spartě dokázal, že udělala chybu, když mu nedala výraznější příležitost dokázat na Letné své schopnosti. „Udělám všechno pro to, abychom skončili před Spartou, kde jsem nedostával tolik možností hrát,“ tvrdil odhodlaně Volešák.

Reklama

Související témata: