Hlavní obsah

Busta zůstává trenérem fotbalistů Bohemians 1905

PRAHA

Fotbalový trenér Zbyněk Busta zůstáne u týmu Bohemians 1905, s kterým postoupil do první ligy. Čtyřicetiletý kouč bude do doby, než získá licenci potřebnou pro trénování v nejvyšší soutěži, působit v klubu jako sportovní manažer. Vršovický klub dočasně povede Václav Hradecký. Informovaly o tom oficiální internetové stránky "klokanů".

Článek

V posledních týdnech se spekulovalo o Bustově návratu k mládežnickým týmům vršovického celku, u nichž přes deset let působil. Trenér, který se mezi fanoušky těší velké oblibě, si vzal několik dní na rozmyšlenou a nakonec se rozhodl pokračovat.

"Byl jsem tři dny na Šumavě a přemýšlel jsem bez cizích vlivů a emocí. V pátek odpoledne jsme si na hodinu sedli s panem Jakubowiczem a panem Svobodou a vyříkali jsme si některé věci," uvedl Busta po schůzce s vedením klubu.

Společně řešili i jeho chybějící trenérské vzdělání, bez něhož nelze podle platných řádů vést prvoligový tým. Busta plánuje, že se od podzimu přihlásí ke studiu profesionální licence.

Plány letní přípravy týmu se nikterak nezmění. "Čtvrtého července nastupuji s mužstvem na letní přípravu," uvedl Busta, který se teď vydá na krátkou dovolenou do Chorvatska a poté podepíše s klubem nový kontrakt.

Reklama