Hlavní obsah

Fotbalisté Teplic dali na úvod přípravy šest gólů

Hned šest branek nastříleli v úvodním utkání letní přípravy fotbalisté Teplic účastníkovi oblastního přeboru Proboštovu. Hattrickem se blýskl útočník Karel Kroupa, který se vrátil z hostování v tureckém Denizlisporu, a zastoupil tak zraněného kanonýra Edina Džeka. Bosenský útočník je na odchodu z Teplic.

Článek

Nový teplický trenér Petr Rada poslal do utkání s týmem z teplického předměstí to nejlepší, co měl k dispozici kromě Džeka. "Pořád jsem hráčem Teplic, ale možná něco bude," řekl v sobotu ČTK Džeko.

O služby jednadvacetiletého Bosňana stojí hned několik zahraničních klubů, hovoří se o zájmu z Německa a Nizozemska. Hráč má jasno, kam by zamířil nejraději. "Německo je Německo," uvedl s tajemným úsměvem Džeko, který sobotní utkání kvůli zranění kotníku sledoval pouze v civilu ve společnosti svého manažera.

Proti Proboštovu se Teplice obešly i bez něj. Skóre otevřel ranou z dálky Verbíř, střelecky ale Džeka zastoupil spíše Kroupa. Sedmadvacetiletý útočník se před brankou domácích prosadil hned třikrát. "Vrátil se z Turecka a je na něm znát chuť do fotbalu," uvedl trenér Rada. Pochvaloval si i celý zápas. "Chtěli jsme mít nějaký rozumný rozjezd přípravy. V neděli dám hráčům volno a v pondělí začneme pořádně běhat," dodal kouč.

V sestavě se ve druhém poločase objevili i mladí Bosňané Admir Ljevakovič a Ajdin Mahmutovič, které Teplice testují. "Jsou s námi moc krátce na to je hodnotit, navíc je znát i jazyková bariéra," řekl Rada.

TJ Proboštov - FK Teplice 0:6 (0:3)
Branky: 35., 48. a 66. Kroupa, 12. Verbíř, 18. Doležal, 80. Rosa. Diváci: 300.
Sestava Teplic: Slavík (46. Belic) - Pimpara, Lukáš (46. Valenta), Krmaš (46. Rosa), Ryška (46. Merzič) - Štohanzl (46. Dragoun), Sabou (46. Ljevakovič), Doležal (46. Mahmutovič), Verbíř (46. Rilke) - Kroupa, Vondrášek. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: