Hlavní obsah

Olomouc začala s jednatřiceti muži, na testy přijeli dva Slovinci

Dvě potenciální slovinské akvizice Dejan Jurkič a Josip Iličič absolvovaly s kádrem jednatřiceti olomouckých fotbalistů dnešní první trénink letní přípravy. Úvodní zeštíhlovací kúrou projde širší výběr nového kouče Martina Pulpita do čtrnácti dnů. Nejpozději do týdne má být jasno, zda v Sigmě na delší dobu zakotví některý z testovaných Slovinců.

Foto: Sport.cz

ilustrační foto

Článek

Třiadvacetiletý levák Jurkič je variantou za obránce Vepřeka. Poslední sezónu odehrál ve švédském Örgryte, které sestoupilo do druhé ligy. "Mohl by zvýšit konkurenci. Bude tady týden a pak jeho test vyhodnotíme," řekl novinářům Pulpit. Stejně na tom je i mladík Iličič z Triglavu, který může alternovat v útoku nebo záloze. "To je zatím spíše talent, uvidíme, jestli se prosadí do kádru," poznamenal Pulpit. Na zkoušku se přijel do Olomouce ukázat i útočník Petr Vodák z třetiligového Uničova.

Se Sigmou už dnes zahájily přípravu i regulérní posily; gólman Petr Drobisz a obránce Darko Šuškavčevič ze Slovácka a Brazilci Bueno s Rossim. Všichni už mají s klubem řádně uzavřené kontrakty. "Příchod Brazilců jsem nemohl ovlivnit, ale Drobisz a Šuškavčevič už se mnou byli konzultováni," řekl Pulpit, který v trenérském křesle nedávno vystřídal Vlastimila Petrželu.

Zeštíhlení širšího kádru

Jednatřicet mužů v kádru Pulpit nechce držet déle než dva týdny. Pak proběhne úvodní redukce. "Po nějakých čtrnácti dnech bych mužstvo měl dobře poznat, k jeho síle se proto zatím nechci vyjadřovat. Během té doby chci vytipovat i posty, na kterých je případně třeba posílit. Ale jeden vysoký hrotový útočník, který si umí zakrýt balon, by ještě měl přijít," připustil Pulpit.

Sestup béčka z druhé ligy výrazně zintenzivnil pohyb hráčů směrem z Olomouce. Klub chce fotbalisty, kteří se nevejdou do ligového kádru, pouštět raději na hostování do druholigových celků. V rámci obchodních vztahů se Slováckem byli do Uherského Hradiště na hostování uvolněni obránce Martin Hudec a útočník Aleš Chmelíček, i když toho teď vábí k příchodu do Nitry nový trenér slovenského klubu Pavel Hapal. "Je to v jednání, podobně je to i v případě Pavla Šultese," řekl sportovní manažer Sigmy Augustin Chromý.

Do Hlučína zřejmě budou zapůjčeni bratři David a Jiří Barcalovi, útočník Tomáš Řehák míří do Rakouska a angažmá si shání i zadák Radim Kopecký s útočníkem Janem Schulmeisterem. Zájem je rovněž o nadaného stopera reprezentační osmnáctky Lukáše Bodečka, jehož lákají Most s Jihlavou.

Jasno má Olomouc i o soupeřích pro soustředění v Rakousku, které tým čeká od 15. do 21. července. Hanáci si tam zahrají s londýnským West Hamem a Hapoel Tel Aviv. "Generálku na ligu bychom měli hrát proti Baníku Ostrava B, termín se však ještě řeší," upřesnil Chromý.

Reklama

Související témata: