Hlavní obsah

Limberský: Především se musím prosadit do základu

David Limberský byl ještě před pár dny v domovské Plzni, ale nyní už polyká tréninkové dávky na soustředění fotbalistů Sparty ve Špindlerově Mlýně. Nová posila klubu počítá, že bude hrát v záloze a v rozhovoru pro deník Právo mimojiné vykládal o srovnávání s Pavlem Nedvědem nebo nevraživosti vůči pražské Slavii.

Článek

Kdy jste se dozvěděl, že Sparta uplatní dvouletou opci a bude vás chtít získat?

Trenér Bílek mi asi dvakrát volal ke konci sezóny, že o mne má skutečně zájem. Uvěřil jsem, že se přestup podaří. Minulý týden už všechno vzalo rychlý spád a v pátek jsem byl na Letné.

Vy jste hrál v Plzni na pravém okraji obrany, na jakém místě se vidíte ve Spartě?

Už jsme o tom hovořili s trenérem, mělo by to být na kraji zálohy. V Plzni jsem hrál v obraně jen asi pět zápasů, pak jsem se zranil. Ve středové řadě hraji celou dosavadní kariéru.

Jak se vám vstávalo v pondělí ráno na soustředění?

Bylo to na mne hodně brzy. Spal jsem u Honzy Rezka, koukali jsme trochu déle na film.

S kým vás jako nováčka ubytovali na soustředění?

Můj kamarád Honza Rezek nebyl volný, ten je na pokoji s Pavlem Horváthem, tak nás dali dohromady s Milanem Petrželou.

Jste připravený na velký tlak, který je na hráče ve Spartě?

Hrál jsem v zahraničí, takže tlak mě nepřekvapí. Vím, že ve Spartě je velký a jsem na něj připravený. Uvědomuji si, že tu je pětadvacet kvalitních hráčů. Především se musím prosadit do základu. Udělám všechno proto, aby se mi to povedlo.

Vy jste už v průběhu jara říkal, že titul přejete Spartě, to jste si vytvářel můstek na Letnou?

Hrát za Spartu je určitě čest, ale takhle jsem o tom nepřemýšlel. V Plzni jsem se snažil o co nejlepší výkony a doufal, že Sparta uplatní opci. Fandím jí, titul jsem přál také trenéru Bílkovi a Honzovi Rezkovi. Slavii totiž nemám rád, především Mateje Krajčíka, s nímž jsem se pokopal, a kouče Karla Jarolíma, který o mně tvrdí, že jsem simulant, což není pravda.

Často jste srovnáván s Pavlem Nedvědem...

To odmítám! Ne že by to nebylo lichotivé, ale my jsme každý jiný a jediné, co máme společného, že jsme fotbalově vyrůstali v Plzni.

Reklama

Související témata: