Hlavní obsah

Most začal přípravu s 40 hráči, postupně bude kádr zužovat

Hned čtyřicítku hráčů přivítal na prvním tréninku po letní dovolené nový kouč fotbalistů Mostu Robert Žák. Volno dostali pouze reprezentanti Kanaďan Andrew Hainault a Patrick Oboya z Keni a hráči, které si SIAD stáhl z hostování v druhé lize. Jednačtyřicetiletý trenér má v plánu rozsáhlý kádr postupně zužovat a zhruba po třech týdnech by měl mít o ligové sestavě.

Foto: Sport.cz

ilustrační foto

Článek

Dvanáctý celek uplynulé sezony potkalo po jejím skončení personální zemětřesení. Na trenérské křeslo usedl po odstoupivším Zdeňku Ščasném bývalý kouč Českých Budějovic Žák, před pár dny byl jmenován novým sportovním ředitelem Stanislav Salač a výrazné změny se podle šéfa klubu Petra Kabíčka nevyhnou ani hráčskému kádru.

Už v minulém týdnu podepsali smlouvy australský brankář Lupce Acevski a Američan Peter Philipakos, kteří rozšířili početnou cizineckou kolonii v týmu. Žák testuje francouzského beka Tavarse, Brazilce Japana či nadějného běloruského záložníka Grečiška, další fotbalisty si navíc Most stáhl z hostování v druholigových Blšanech.

I proto nemohl dnešní sraz po dovolené začít jinak než přivítáním nových tváří. "Hlásilo se mi 40 hráčů. Někteří mají drobné problémy, ale nic vážného," uvedl pro ČTK Žák. Jeho svěřenci se posléze přesunuli na horní hřiště, kde je čekal první trénink. "Přibližně hodinu a půl jsme trénovali s míčem, hráli jsme na dvě branky," přiblížil mostecký kouč.

V úterý a ve středu čekají Severočechy fyzické testy v Ústí nad Labem, před nedělním odjezdem na soustředění v Itálii pak první zužování čtyřicetičlenného kádru. "Zužování bude probíhat v několika fázích. Po dvou až třech týdnech budeme mít zhruba kádr pro ligu," uvedl Žák.

Až po návratu z Itálie se k týmu připojí obránce Hainault, který se s Kanadou dostal do semifinále Zlatého poháru. Dovolenou dobírají i Keňan Oboya a hráči, kteří absolvovali jarní sezonu v druhé lize v Blšanech.

Reklama

Související témata: