Hlavní obsah

S fotbalisty Jablonce začali přípravu i Zelenka a Stožický

JABLONEC NAD NISOU

Zátěžovými testy na FTVS v Praze zahájili dnes fotbalisté FK Jablonec 97 přípravu na nadcházející ligový ročník. Oproti plánu se Jablonečtí sešli po příchodu nového trenéra Luboše Kozla o týden později. První trénink před sezónou, v níž klub nastoupí i do předkola Poháru UEFA, absolvuje mužstvo pod vedením Kozla a jeho asistentů Jozefa Webera a Martina Hřídela ve středu v Jablonci.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Zelenobílí v rámci přípravy na nadcházející sezónu sehrají sedm přátelských utkání, v plánu je i účast na turnaji v Hlinsku. Od 16. do 23. července absolvuje tým herní soustředění v rakouském Seefeldu, kde by měl absolvovat dva zápasy.

Trenér Kozel má v přípravě jedenadvacet hráčů, tři další - Ondřej Bočok, Luboš Loučka a Jaroslav Laciga - jsou zraněni, Jiří Valenta je s českou reprezentační dvacítkou na mistrovství světa v Kanadě. Do tréninku se zapojily i první dvě posily - záložník Vlastimil Stožický a zkušený útočník Luděk Zelenka. Naopak do přípravy nenastoupil Jaroslav Peškar, který odchází na roční hostování do mužstva slovinského mistra MK Domžale Mengeš.

"Ještě bychom chtěli posílit kádr o dva hráče. Potřebujeme dalšího útočníka a jednoho levonohého fotbalistu," řekl ČTK kouč Kozel.

Program přípravy Jablonce:
30. června: Rudník - Jablonec (17:00),
1. července: Jablonec - Trnava (10:30, Nymburk),
6. července: turnaj v Hlinsku (za účasti Olomouce, Hradec Králové a Artmedia Bratislava),
11. července: Liberec - Jablonec (11:00, Raspenava u Liberce),
15. července: Jablonec - Hradec Králové (16:30, Roudnice u Hradce Králové),
16.-23. července: herní soustředění v Seefeldu (dva zápasy v jednání)
29. července: generálka na ligu s dosud neurčeným soupeřem.

Reklama

Související témata: