Hlavní obsah

Šok ustoupil, fotbalové Kladno je v klidu

KLADNO

Pohoda, uvolněná atmosféra, klídek. Byť nad fotbalisty Kladna visela hrozba, že nedostanou licenci pro nejvyšší soutěž a vedení klubu otevřeně přiznalo rozpočet zajištěný jen pro podzimní část ligy, na hráčích není patrná žádná nervozita. „Nemyslím, že by děj posledních dnů vnesl do kabiny neklid,“ říká záložník Václav Kalina, nejlepší kladenský hráč minulé sezóny.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Radost fotbalistů Kladna.

Článek

„Byla to jen nafouknutá bublina,“ přitakává kapitán Lukáš Killar. „Ale když se zprávy o odchodu klubového prezidenta Krause a možném odebrání licence vyrojily, byl jsem vykulený,“ přiznává Kalina. „Zpráva o jednání s Jihlavou pro mě byla šokem,“ přikyvuje Killar. Stejně reagovali i ostatní. „Z ničeho nic jsme se z novin dozvěděli, že vedení jednalo o prodeji soutěže,“ krčí rameny kladenští borci.

Nepříjemné překvapení to bylo i pro nového šéfa lavičky Jaroslava Šilhavého. Před pár dny řešil svůj nástup do Kladna s tehdejším bossem Michalem Krausem. Ten už nyní v klubu není. „Říkal jsem si, že jsem ještě nezačal a už budu končit,“ hodnotí s úsměvem první reakci.

Otázky všech ještě vystupňovala zpráva, v níž výkonný ředitel Aleš Pangrác přiznal jen z poloviny zajištěný rozpočet. V pondělí však mužstvo získalo klid. Při představení trenéra Pangrác tým ujistil, že strach z budoucnosti je lichý. „Není to tak, že nemáme finance. Polovinu rozpočtu máme smluvně vyřešenou, druhou dolaďujeme,“ prohlašuje Pangrác.

„Výkonný ředitel nám vše vysvětlil. Momentálně jsme v klidu.. Jestli máme problém, se zeptejte v lednu nebo v únoru,“ krčí rameny Killar. „Věřím, že nebudeme mít existenční starosti. S klukama jsme to probrali, ale momentálně nám peníze chodí na účty včas. Takže není důvod se znepokojovat,“ míní Kalina. Trenér Šilhavý si pochvaluje přístup hráčů k situaci. „V tréninku pracují standardně, koncentrace neupadla,“ ujišťuje Šilhavý, jenž je přesvědčený, že stejné problémy řeší více klubů. „Jen náš případ byl probírán na veřejnosti.“

Reklama

Související témata: