Hlavní obsah

Holeňák se po třech letech vrací do Liberce

LIBEREC

Fotbalový klub z Liberce se může těšit na posilu zvučného jména. Pod Ještěd se po třech letech vrací někdejší reprezentační obránce Miroslav Holeňák, který po minulé sezóně skončil v rakouském Mattersburgu a nyní byl volným hráčem. Jednatřicetiletý zadák se hned zapojí do přípravy Slovanu ve Františkových Lázních. Hráč řekl ČTK, že by v sobotu měl se svým staronovým zaměstnavatelem podepsat dvouletou smlouvu.

Článek

"Je to pravda, vracím se do Liberce. Měl jsem pár nabídek z české ligy i ze zahraničí, ale nakonec jsem se rozhodl pro Liberec," uvedl Holeňák, kterého toužily získat například pražská Slavia, kam právě z Liberce před třemi lety přestoupil, nebo mateřský klub ze Zlína. "Těžko říci jeden důvod, proč se vracím zrovna do Slovanu. Roli hrálo to, že výborně znám tamní prostředí, zájem o mě projevil i trenér Zach," řekl Holeňák.

Univerzální defenzivní hráč, který může nastupovat na pravém kraji obrany, či jako štítový středopolař, by v Liberci mohl být adekvátní náhradou za Pavla Košťála, který má namířeno do pražské Sparty, i když jeho přestup ještě nebyl uzavřen. "S trenérem jsme se sice bavili, ale ne konkrétně o tom, na jaký post se mnou počítá," poznamenal Holeňák, jehož by do Liberce brzy mohl následovat i další zadák Adam Petrouš z tureckého Ankarasporu.

Změnu nečekal 

Sám Holeňák prý nečekal, že po sezoně změní zaměstnavatele. Ve své premiérové sezóně v Mattersburgu se dařilo jemu i týmu a dlouho si myslel, že v Rakousku, kde loni uzavřel roční smlouvu s opcí, bude pokračovat. "Pořád mi říkali, že jsou velmi spokojení, ať si vůbec nelámu hlavu s tím, kde budu další rok hrát. Ale po dovolené jsem se vrátil, oni mi poděkovali za odvedenou práci a řekli, že tu opci nakonec neuplatní. Nikomu nic nevyčítám, měli na to právo," líčil Holeňák.

V Liberci zažil nejúspěšnější období svojí kariéry, v roce 2002 na severu Čech přispěl k zisku mistrovského titulu, v té době odehrál také tři zápasy za reprezentaci. Holeňák se do Liberce těší, setká se zde s velkým kamarádem Janem Nezmarem, který také před pěti lety slavil ligové prvenství a pod Ještěd se vrátil už před půl rokem z Ružomberku. "Honza je ale pěkná potvora, už mi říkal, ať si připravím peněženku na zápisné. Ale já se budu bránit, v Liberci jsem přece už jednou platil," smál se Holeňák.

Je rád, že mu skončilo období nejistoty. "Nabídek jsem sice měl několik, ale teď jsem konečně rád, že mám něco konkrétního v ruce," uvedl Holeňák, když dnes kolem poledne mířil za staronovými spoluhráči do západočeských lázní. "Poslední dva týdny jsem se připravoval sám, chodil jsem docela hodně běhat a občas také do posilovny, takže mám svědomí čisté a snad zapadnu do té tréninkové dřiny bez problémů. Všechno se sice ukáže až při zápasech na hřišti, ale budu chtít dokázat, že se mnou v Liberci neprohloupili," dodal Holeňák.

Reklama

Související témata: