Hlavní obsah

Kanonýr Dynama se probouzí. Roznesl Klokany a tvrdil: fotbal trpěl, ale tři body máme

Aktualizováno

Jeho obličej zalila úleva. Střelecky se trápil, vypadl i ze základní sestavy, spletité období ale David Ledecký překonal. Českobudějovický kanonýr nabírá formu. Před týdnem se poprvé v lize trefil proti domácímu Liberci a včera dvěma góly srazil fotbalisty Bohemians.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost budějovických hráčů, zleva Benjamin Čolič, David Ledecký a Ivan Schranz.

Článek

„Mám určitě lepší pocity než po minulém zápase, i když to byla na hřišti válka. Balon často lítal ve vzduchu, žádná kombinační hra. Fotbal trpěl, ale šli jsme za tři body a máme je," oddechl si 26letý útočník, který v loňské druholigové sezoně válel. Sedmnáctkrát skóroval a fandové Dynama čekali, že sázet góly bude i mezi elitou. Jenže tmavovlasý borec na minulý ročník nenavázal a ze střeleckého strádání byl poslední dobou otrávený jako malajský šíp.

„Hodně si to bral. Ještě v sobotu jsem s ním mluvil. Proti druhé lize musel změnit způsob hry. Chceme, aby kluci presovali nahoře. Proti Bohemce neskutečně pomohl napadáním útočníků a stal se naším klíčovým hráčem," hřálo domácího trenéra Davida Horejše.

Ledecký zářil. Hlavou po rohu otevřel skóre a v druhé půli dal po brejku vítězný třetí zásah. Rozvlnit síť přitom mohl už ve čtvrté minutě, kdy ho po přesné přihrávce Brandnera zblízka vychytal Fryšták.

„Dal jsem si míč dál od nohy a pak už stál blízko gólmanovi. Jediná možnost byla ho přehodit, ale už jsem to chtěl nějak prorvat," vysvětloval. Hattricku se sice nedočkal, velkou radost ale neskrýval. Díky jeho porci se Jihočeši odpoutali ode dna tabulky.

Reklama

Související témata: