Hlavní obsah

Jablonec - Slavia 0:2Červenobílí protáhli sérii, jdou do trháku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
70. Souček 0 : 1
73. Olayinka 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 12. kole první ligy v Jablonci 2:0. Obhájce titulu protáhl neporazitelnost v nejvyšší soutěži na 18 zápasů a před reprezentační pauzou vede tabulku už o šest bodů před druhou Plzní, která prohrála v Mladé Boleslavi. Pražané rozhodli dvěma slepenými góly mezi 70. a 73. minutou, kdy se trefili Tomáš Souček a Peter Olayinka. Jablonec doma v lize prohrál po 13 utkáních a poprvé od loňské porážky rovněž 0:2 se Slavií a patří mu páté místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Slavie Nicolae Stanciu (vlevo) a Tomáš Souček se radují z branky proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Jablonci chyběla ofenzivní dvojice Sýkora s Matouškem, která na severu Čech hostuje z Edenu, Pražané se zase museli obejít bez potrestaného Hovorky. Znatelněji se absence projevily na domácí straně. Severočeši se v první půli nedostali k tradiční ofenzivní hře a s výjimkou úvodu se spíše bránili.

Slávisté, kteří ve středu v Lize mistrů s Dortmundem utrpěli první soutěžní porážku od dubna, postupně získávali navrch, ale velké množství šancí z toho v úvodním dějstvím nevytěžili. Teclův oblouček z velkého úhlu nadzvedl gólman Hrubý a v 41. minutě Coufal na zadní tyči v těžké pozici netrefil odkrytou bránu.

Na opačné straně utekl hostující defenzivě Jovovič a mířil těsně mimo, gól by však stejně neplatil kvůli ofsajdu. Už v nastavení první půli zachránil Severočechy brankář Hrubý, který vyrazil Součkovu hlavičku z malého vápna po rohovém kopu.

Oba dva si zopakovali stejný souboj i devět minut po pauze a znovu výborně zasáhl domácí gólman. V 65. minutě se míč odrazil za obranu ke Stanciuovi, ale hostující záložník vystřelil slabě a mimo.

Jablonec na svou pasivitu doplatil v 70. minutě. Stanciuovu střelu Hrubý vyrazil před sebe a Souček s pomocí tyče dostal balon do sítě. Domácí na chvíli zcela vypadli z role.

Dvě ztráty míče ještě hosté nepotrestali, ale v 73. minutě už přidali pojistku. Po centru balon po Škodově lehké teči propadl až k Olayinkovi, který jej dotlačil do sítě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Peter Olayinka ze Slavie se raduje z gólu v Jablonci.

Až poté začali hrát dopředu i domácí. Doležalovu ránu z úhlu však vyrazil Kolář, který si poradil i s ranou střídajícího Chramosty pod břevno. Slávistický gólman drží v lize neprůstřelnost 758 minut a k rekordu Petra Čecha mu chybí už jen 144 minut. V závěru ještě domácí od třetí branky uchránil Hrubý.

12. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Slavia Praha 0:2 (0:0)
Branky: 70. Souček, 73. Olayinka. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler - Pechanec (video). ŽK: Kubista, Doležal - Stanciu, Bořil. Diváci: 4863.
Jablonec: Hrubý - Holík, Plechatý, Břečka, Krob - Hübschman - Kratochvíl (87. Velich), Kubista (62. Hämäläinen), Považanec (76. Chramosta), Jovovič - Doležal. Trenér: Rada.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil - Souček - Masopust (63. Provod), Hušbauer, Stanciu (83. Hora), Olayinka - Tecl (68. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: