Hlavní obsah

Teplice získaly z Mostu záložníka Gašparíka

Druhou letní posilu získali fotbalisté Teplic. Po záložníkovi Pavlu Haškovi z Bohemians 1905 ve čtvrtek na Stínadla zamířil další středopolař Michal Gašparík, který poslední rok a půl strávil v konkurenčním Mostu. Slovenský hráč s Teplicemi podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí. ČTK to řekl ředitel teplického klubu František Hrdlička.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Michal Gašparik (uprostřed) ještě v dresu Mostu

Článek

"Hráče podobného typu na levou stranu jsme potřebovali," řekl Hrdlička. Gašparík se v minulé sezóně v Mostě blýskl stabilní formou a hlavně na podzim výbornými výkony, což dokázal i šesti vstřelenými brankami. O Gašparíka měly zájem i Slavia s Libercem, ale pětadvacetiletý ofenzivní hráč se nakonec rozhodl akceptovat teplickou nabídku.

Teplice by za něj podle zákulisních informací měly Mostu zaplatit částku v rozmezí pěti a deseti milióny korun. Severočeši prý s posilováním týmu, kterého se před novou sezónou ujal staronový kouč Petr Rada, ještě nekončí. Na nákupy hráčů budou mít dost prostředků: z prodeje kanonýra Edina Džeka dostali z Wolfsburgu přes sto miliónů korun, necelých dvacet by mohli inkasovat za chystaný přestup Tomáše Jirsáka do Wisly Krakov.

Reklama

Související témata: