Hlavní obsah

Wagner: Pod Uličným bude Brno předvádět útočný fotbal

Asi poslední sezóna brněnského útočníka čeká Reného Wágnera. Zkušený forvard přivítal příchod kouče Petra Uličného, pod jehož vedením hrál v jihomoravské metropoli už v polovině devadesátých let. „Je to pro mě i ostatní kluky nový impuls,“ říká Wagner v rozhovoru pro Právo.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Kouče Mazuru vystřídal v brněnském týmu trenér Uličný, pod nímž jste nastupoval už v polovině devadesátých let. Přivítal jste změnu?

Určitě. Tehdy se Brnu s Uličným na lavičce dařilo, v lize jsme dokonce uhráli třetí místo. Teď je to pro mě i ostatní kluky nový impuls. Já jsem ale ani s Mazurou neměl žádný vztahový problém. Jen mě mrzelo, že jsem zejména na jaře často vysedával na lavičce.

Nyní to bude jiné?

Kouče Uličného znám, dobře vím, že za něj bude vždycky nastupovat jedenáct nejlepších fotbalistů. Koučova impulzivnost a schopnost tým vyburcovat by nám mohly pomoci do horních pater. S Uličným určitě budeme předvádět útočnější fotbal, což by mi mělo vyhovovat.

Nesl jste těžce, že Mazura místo vás na hrot posílal mladého Střeštíka?

Nadšený jsem z toho nebyl, ale respektoval jsem to. Vztahy v mužstvu to v žádném případě nenarušilo. Já jsem však přesvědčen, že jsem na tom nebyl zase tak špatně a mohl jsem toho odehrát víc.

V Brně si od vás slibují hlavně góly. Proč nepřicházely?

Možná mě trochu svazovalo, že ode mě všichni očekávají, že budu střílet jeden za druhým. Bohužel jsem se trefil jen dvakrát a celou sezónu hledal herní pohodu.

Neuvažoval jste tudíž ve 34 letech o ukončení kariéry?

Mám v Brně ještě na rok smlouvu a hodlám ji dodržet. Nadcházející sezóna už ale bude zřejmě mojí poslední. Chci si ji proto pořádně užít. Rozhodně v ní chci nastřílet víc gólů.

Reklama

Související témata: