Hlavní obsah

Kladrubský se dohodl se Spartou na čtyřleté smlouvě

PRAHA

Fotbalisté Sparty v úterý získali další letní posilu. Vedení úřadujícího mistra podepsalo čtyřletý kontrakt s českobudějovickým obráncem Jiřím Klarubským. Podle hráčova manažera Pavla Pasky dal jednadvacetiletý bek angažmá na Letné před zájmem anglického Portsmouthu. „Rozhodli jsme se pro postupné kroky a získávání zkušenosti ze zahraničního fotbalu v evropských pohárech,“ uvedl Paska.

Foto: www.sparta.cz

Jiří Kladrubský v dresu Sparty

Článek

Na Letné se snažili talentovaného jednadvacetiletého zadáka, který v letošní sezóně chyběl v dresu Budějovic jen v jediném zápase a po sezóně si zahrál i na evropském šampionátu jednadvacítek v Nizozemsku, ulovit již delší dobu. „Je to jeden z největší talentů českého fotbalu a pro Spartu může být již nyní a samozřejmě i do budoucna velkým přínosem. Jeho uplatnění na defenzivních postech je velmi široké,” podotkl v tiskové zprávě Sparty trenér Michal Bílek.

Kladrubský se k týmu připojí již v úterý odpoledne.  „Zájem Sparty mě samozřejmě moc potěšil. Chtěl bych poděkovat Českým Budějovicím za to, že mi daly šanci a vychovaly mě pro velký fotbal. Sparta je obrovská šance, které si vážím a těším se na mé nové angažmá,” prohlásil po podpisu smlouvy.

Kladrubský je čtvrtou letní sparťanskou posilou, před ním mistrovský klub získal Ondřeje Kúdelu, Davida Limberského a Avdiju Vršajeviče. Novými tvářemi v mistrovské kabině jsou také hráči, kteří se vrátili z hostování: Zdeněk Zlámal, Jan Holenda, Milan Petržela či Jan Šimůnek.

Reklama

Související témata: