Hlavní obsah

Fotbalisté Teplic dali Jiskře Modrá sedm branek

Fotbalisté Teplic vyhráli i své třetí utkání v letní přípravě. V Modré na Děčínsku v úterý porazili domácí tým hrající oblastní přebor 7:1. Utkání se mělo hrát až ve středu, ale na přání domácích se kvůli prodlouženému víkendu uskutečnilo již dnes. Tepličtí tak sehráli druhý zápas během tří dnů, v neděli v Modré porazili Slavii.

Článek

Teplický trenér Petr Rada proto nechal od začátku zápasu odpočívat řadu opor, jejichž místo zaujali mladíci. "Chtěl jsem vidět hráče, kteří se perou o místo v kádru," řekl ČTK po utkání Rada. Většina opor do zápasu zasáhla až po poločase, další hráči dostali volno.

Teplice šly rychle do vedení po Gašparíkem proměněné penaltě a vzápětí ještě zvýšil po brejku Vondrášek, ale pak se začali prosazovat i domácí. Ligový tým uklidnily až dvě branky před poločasem. Do druhého poločasu již vyběhly Teplice v podstatně silnější sestavě a v poklidu zápas kontrolovaly. Konečnou podobu výsledku stanovil v poslední minutě záložník Hašek, dohrávající zápas netypicky na hrotu.

"Hašek s Koukalem jsou po dovolené a dohánějí určité manko, proto jsem je chtěl vidět celý zápas," řekl trenér Rada. V týmu mu už scházejí defenzivní hráči Valenta a Dragoun. "S Valentou jsme se dohodli, že pro něj bude lepší po zranění odehrát podzim v Ústí," uvedl kouč. Dragoun si hledá angažmá. "Končila mu smlouva a jeho požadavky se rozcházely s nabídkou od klubu. Reagoval na to tak, že by rád do zahraničí," řekl Rada, který již nepočítá ani s bosenským útočníkem Mahmutovičem.

Jednu posilu by do týmu bral. Celý zápas se na vedlejším hřišti protahoval v teplické tréninkové soupravě bývalý hráč klubu Petr Voříšek, který skončil v Rakousku, ale je stále hráčem Sparty. "Určitě je to zajímavý hráč, bohužel je stále Sparty. Chtěl zatím trénovat s námi, tak jsme mu to umožnili," dodal Rada.

FC Jiskra Modrá - FK Teplice 1:7 (1:4)
Branky: 30. Čapek - 8. Gašparík z pen., 15. Vondrášek, 40. Koukal z pen., 42. Rilke, 64. Štohanzl, 67. Doležal, 90. Hašek.
Sestava Teplic: Slavík (46. Belic) - Pimpara, Ryška (46. Lukáš), Rosa, Merzič - Hašek, Ljevakovič (46. Doležal), Koukal, Gašparík (46. Sabou) - Rilke (56. Štohanzl), Verbíř. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: