Hlavní obsah

Svěrkoš se vrací do Ostravy, ve čtvrtek se přidá k týmu

Fotbalový útočník Václav Svěrkoš je na zpáteční cestě z Mönchengladbachu do Ostravy. Třiadvacetiletý hráč, který se nedávno od představitelů německého klubu dozvěděl, že s ním Borussia do budoucna už nepočítá, se s ostravským vedením dohodl na podmínkách svého návratu na Bazaly.

Foto: PRÁVO

Václav Svěrkoš

Článek

Přestup zatím nebyl zpečetěn, ale jednání se ve středu pohnulo ke spokojenosti Baníku. Mönchengladbach dal Svěrkošovi souhlas, aby se od čtvrtka zapojil v Ostravě do přípravy. "Teď je to věc mezi Mönchengladbachem a Baníkem, smlouvu ještě budeme dodělávat. Ale dneska jsme konečně dostali povolení, aby s námi trénoval," řekl ČTK generální manažer klubu Werner Lička.

Svěrkošův návrat do české ligy se začal rodit o minulém víkendu. Vyhaslého kanonýra jako první kontaktovala Sparta, ale zájem úřadujícího mistra musel jít stranou, když se útočník rozhodl dát přednost Ostravě. Baník v posledních dnech intenzivně vyjednával s hráčem i o jeho vyvázání ze smlouvy, kterou má v Mönchengladbachu až do roku 2009.

Někdejší útočník české reprezentační jednadvacítky z Bazalů před čtyřmi lety vyrazil do světa velkého fotbalu. Po jeho životní sezóně, v které nastřílel 14 gólů, Svěrkoše v devatenácti letech za dva milióny eur koupil Mönchengladbach. Tam však narazil na nedůvěru trenéra, stěží se prosazoval do základní sestavy, i přesto dokázal v bundeslize nasbírat 17 zásahů.

Klub ho třech letech poslal na hostování do Herthy Berlín, poslední půlrok zase Svěrkoš strávil v Austrii Vídeň, s kterou se radoval ze zisku Rakouského poháru.

"Hrozně se těším na kluky a hlavně na fanoušky. Připravoval jsem se individuálně, ale teď to bude s mančaftem už daleko lepší. S hráči jsem byl v kontaktu, vážně jsem strašně rád, že jsme se s Baníkem dohodli," řekl Svěrkoš pro oficiální web Baníku.

Reklama

Související témata: