Hlavní obsah

Postavení Sparty? Absolutně nedůstojné! přijímá Rosický palbu fanoušků

Praha
Aktualizováno

Trenéra vyhazovat nechce, frustraci fanoušků však chápe. Sám cítí, že současné postavení týmu na sedmém místě ligové tabulky je pro letenský klub nedůstojné. Tomáš Rosický se tak jako sportovní ředitel fotbalové Sparty vyjádřil v rozhovoru pro klubovou televizi, který vznikl na základě otázek příznivců. „Stále však věříme v práci trenéra Jílka,“ ujišťuje Rosický.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický a Ladislav Krejčí ze Sparty po výhře nad Jabloncem.

Článek

Ruku na srdce, dnes je těžké být sparťanem. Hladká porážka v derby, následný krach v Plzni a další ztráty s týmy z ligového průměru vykázaly tým z Letné do míst, na který on ani jeho fanoušci nejsou zvyklí.

Na sedmé místo ligové tabulky s propastnou patnáctibodovou ztrátou na sešívané v čele...

„Naše situace není jednoduchá. Očekávání jsou samozřejmě úplně jiná, ať už na herní projev či výsledky. Kritika, která momentálně je na trenéra, hráče nebo mou osobu, je zcela zasloužená, protože sedmé místo pro Spartu je absolutně nedůstojné," přijímá Tomáš Rosický palbu nespokojených kritiků.

Je nejvyšší čas na výsledky

Při vší bídě však bývalý kapitán české reprezentace stále drží ochrannou ruku nad koučem Václavem Jílkem, jehož si v létě vybral z Olomouce.

„Věříme v práci trenéra Jílka. Jsem s týmem skoro každý den, takže vidím, jak s týmem pracuje, co a jak po týmu vyžaduje, jak s hráči komunikuje," poukazuje Rosický.

„Věříme, že s ním (Jílkem) můžeme jít kupředu, ale samozřejmě je nejvyšší čas, aby trenér a hráči ukázali, že spolu kupředu jít můžou," avizuje ředitel přece jen trochu varovně.

Není osa mužstva, řádí marodka

Problémů vidí někdejší záložník Arsenalu a Dortmundu spoustu. Ať už jde o rozsáhlou marodku či vůdcovství.

„Nemáme jasnou osu mužstva, což je strašně důležitá věc. S těmito věcmi musíme pracovat a pokusit se je odstranit," uvědomuje si Rosický.

Velký počet zraněných pak mužstvo sráží již dlouhodobě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Drchal patří k armádě zraněných.

„Zdraví hráčů je zásadní, protože v nich klub má investici. Momentální stav, kdy máme tři hráče po operaci a tři jsou mimo, je špatný," kaboní se Malý Mozart, jehož aktivní kariéru také poznamenala častá zranění.

„Dennodenně se bavíme o tom, co bychom mohli udělat lépe, kde se zlepšit. Už před začátkem sezony přišli dva noví fyzioterapeuti a další kondiční trenér, kteří mají jednoznačně rozdělené úkoly. Udělala se změna i na lékařském postu. Všechno teď zastřešuje Ben Ashworth a bude to jeho zodpovědnost," poukazuje Rosický na odborníka z Anglie, jehož poznal v Arsenalu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice