Hlavní obsah

Brněnské fotbalisty posílí útočník Tomáš Došek

BRNO

Novou posilou brněnských fotbalistů bude osmadvacetiletý útočník Tomáš Došek, který se vrátí do české ligy po tříleté přestávce. Před odchodem do rakouského Rapidu Vídeň odehrál 180 prvoligových utkání v dresu pražské Slavie. Bývalý juniorský reprezentant, který si třikrát zahrál i za seniorský národní tým, by měl smlouvu podepsat v úterý. Hráč s brněnským vedením již pouze dolaďuje detaily připravovaného kontraktu.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Tomáš Došek na archivním snímku v dresu pražské Slavie.

Článek

"Jsme s Tomášem Doškem domluveni a na devadesát procent by měl zítra podepsat smlouvu. Nyní dolaďujeme už jen některé její body. Jedním z nich je, zda se upíše na dva, nebo tři roky. Jeho příchodem bychom měli posílit útok, tedy místo, které nás nejvíce tlačí," řekl v pondělí ČTK místopředseda představenstva FC Brno a majoritní vlastník klubu Roman Pros.

Hlavní část kariéry strávil Tomáš Došek v pražské Slavii, kde si na své konto připsal 180 prvoligových startů a 54 vstřelených branek. Za Slavii si naposledy zahrál českou ligu 15. května 2004 v Českých Budějovicích.

Pak zamířil do Rapidu Vídeň, kde měl nahradit Reného Wagnera. Právě s ním se nyní setká v novém působišti. S Rapidem získal Došek titul rakouského mistra, ovšem na konci sezóny se musel podrobit komplikované operaci achilovky a půl roku nehrál.

Jako amatér odešel loni v zimě po přestupním termínu do Artmedie Bratislava. Před rokem zamířil k trenérovi Josefu Csaplárovi do polské Wisly Plock.

Reklama

Související témata: