Hlavní obsah

Slavia - Příbram 3:1Bratři kapitány, prohraný poločas a konec velké série. Sešívaní přesto dál vládnou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Škoda 0 : 1
63. Souček (penalta) 1 : 1
68. Kodr (vlastní) 2 : 1
73. Souček 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Středočeši měli být pro sešívané před očekávaným duelem s Barcelonou chutným předkrmem. Fotbalisté pražské Slavie nakonec v utkání 13. ligového kola také Příbram 3:1 porazili a odskočili druhé Plzni již o devět bodů. Středočeši ovšem v Edenu vyhráli první poločas a ještě v 60. minutě vedli. Teprve smršť tří gólů v rozmezí deseti minut je pak položila na lopatky. Brankář Kolář inkasoval po dlouhých 788 minutách a rekord Petra Čecha nepřekoná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bratři Škodové, vlevo slávista Milan a vpravo příbramský Michal, nastoupili k pikantnímu rodinnému souboji jako kapitáni.

Článek

Otázka zněla: O kolik? Vzhledem k současnému rozpoložení obou soupeřů, bilanci vzájemných zápasů a citelným absencím v řadách Příbrami byli sešívaní jasným favoritem a očekávalo se jejich výrazné vítězství.

Jelikož ke třem vykartovaným hráčům na hostující straně patřil i mazák Rezek, došlo ke kuriózní situaci. Pásku od něj převzal Michal Škoda, a jelikož Slavii přivedl na hřiště kapitán Milan Škoda, došlo k velké bratrské bitvě na nejvyšší úrovni...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Souboj bratrů Škodových - v dresu Příbrami Michal, v červenobílém slávista Milan.

Právě kápo sešívaných měl první šanci, jenže hned ve 4. minutě těsně minul Kočího branku. Kúdela pak Škodovi předložil možnost reparátu, ani hlavička mu ovšem nesedla.

A tak se bratrská story vyvinula nečekaným směrem. Když se příbramský Škoda hnal do rychlého brejku, reprezentační stoper Kúdela ho sestřelil ve stylu kung-fu a musel být rád za žlutou kartu. Kapitán Středočechů se ovšem namíchl. Nový z přímého kopu překvapil Koláře, brankář vyrazil míč jen před sebe, a právě Škoda skákavou dorážkou otevřel skóre.

Běžela 31. minuta, takže Kolářova série neprůstřelnosti se zastavila na kótě 788 minut. V historické tabulce české ligy se sice dostal na druhé místo před Jaromíra Blažka, rekord Petra Čecha ovšem zatím nepřekoná. K jeho vyrovnání mu chybělo ještě 114 minut.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Tomáš Souček vymazal z penalty vedení Příbrami.

Sešívaní po přestávce vyvinuli velký tlak a skóre otočili. Na hřiště přišel Stanciu, Škodu pak vystřídal Tecl. Proti Frydrychově hlavičce se ještě vytáhl gólman Kočí, po rohovém kopu však Ševčík trefil Cmiljanovičovu ruku a kopala se penalta. Souček, už s páskou na rukávu ji proměnil.

Nápor červenobílých pokračoval a o pět minut později si po Frydrychově centru před bránu dal slávistický odchovanec Kodr vlastní gól. Bylo rozhodnuto, po ideálním Teclově centru jistil vedení Souček, tentokrát hlavou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Tomáš Souček slaví proměněný pokutový kop v duelu s Příbramí.

Sám Tecl měl pak smůlu. Nejprve trefil hlavou břevno a jeho tutovku pak lapil skvělý Kočí.

Fotbalová liga - 13. kolo:
Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:1 (0:1)
Branky: 63. a 73. (první z pen.) Souček, 68. vlastní Kodr - 31. Michal Škoda. Rozhodčí: Zelinka - Kubr, Pečenka - Franěk (video). ŽK: Kúdela, Dramé - Cmiljanovič. Diváci: 16 437.
Slavia: Kolář - Holeš, Kúdela, Frydrych, Zelený - Souček - Masopust (79. Van Buren), Hušbauer, Ševčík, Provod (55. Stanciu) - Milan Škoda (61. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Příbram: Kočí - Nový, Kingue, Kodr, Cmiljanovič - Voltr, Kříž (71. Hájek), Petrák, Dramé (86. Šimek), Polidar - Michal Škoda (74. Stuparevič). Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: